Szalonnás tojásrántotta másképp: muffinformában sül a reggeli

tojásmuffin2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Könnyedén elcsomagolhatod és magaddal viheted a reggelid, ha muffinsütőben készül, ráadásul igazi fehérjebomba.

Ha laktató, finom, fehérjebomba reggelire vágysz, amit még el is tudsz csomagolni, akkor a tojásmuffin a legjobb választás. Lényegében egy szalonnás tojásrántottáról van szó, annyi különbséggel, hogy sütőben, muffinformában sül, így elviheted magaddal a munkahelyedre, iskolába, kirándulásra is.

Mi most egy igen gazdag verziót mutatunk rengeteg baconnel és sajttal keverve, de mehet bele dinsztelt hagyma, apróra vágott zöldség, sonka, rád van bízva, mit teszel az alapba, vagy éppen mi lapul a hűtődben.

A fűszerezést is alakíthatod, sóval, borssal is finom, de friss zöldfűszerekkel, chilivel, snidlinggel is keverheted.

Szalonnás tojásmuffin

tojásmuffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 250 gramm bacon
  • 10 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • 0.5 tk chilipehely
  • 250 gramm cheddar
  • zöldhagyma (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd tegyük bele a baconszeleteket, süssük őket ropogósra. A ropogós bacont szedjük ki, várjuk meg, míg kihűl, majd törjük kis darabokra.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olajozzunk ki 12 muffinformát.

Egy nagy tálban verjük fel a tojást a fűszerekkel. Forgassuk bele a reszelt sajt és a pirított bacon 2/3-át. 

Osszuk szét a tojásos masszát a 12 forma között, a tetejükre szórjuk rá a maradék sajtot és bacont.

Toljuk a sütőbe 12-15 percre, míg megszilárdul. Melegen kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük