Krémes krumplipüré aromás fűszervajjal: nyári változatot mutatunk
Dobd fel a krumplipürét friss zöldfűszerekkel készült vajjal: lágy, krémes és tele van ízekkel!
A krumplipüré az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb köretünk – könnyen társítható a legtöbb feltéthez, és elkészíteni is egyszerű. Ha nálad is gyakran szerepel a menüben, akkor időnként variáld: a hagyományos kiegészítők és ízesítők mellett dobd fel az alkalomhoz illően.
Ebbe a változatba egy zöldfűszeres vaj kerül, amelyben a friss petrezselyem és metélőhagyma mellett a zúzott fokhagyma adja meg az alapízeket. Mivel ez egy vegán recept, így sem tej, sem pedig vaj nincsen benne: mindkettőt növényi alternatívák helyettesítik.
Fűszervajas krumplipüré
Hozzávalók 4 személyre
- 700 g krumpli meghámozva, felkockázva
- 0.5 adag fűszervaj a leírás szerint
- 200 ml szójaital (vagy tej)
- kevés só ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplit tegyük enyhén sós vízbe, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük puhára 20-25 perc alatt, majd szűrjük le.
Közben készítsük el a fűszervajat az ebben a receptben megadott módon, és az eredeti mennyiség felét adjuk a gőzölgő krumplikockákhoz. Krumplinyomóval törjük össze.
Keverjük hozzá a tejalternatívát (vagy tejet), és kézi habverővel vagy mixerrel dolgozzuk krémesre.
Ízlés szerint adjunk hozzá kevés sót.
-
2024-05-10 08:32:01
-
2024-05-07 08:52:01
-
2024-03-21 09:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!