Bundás kenyér 10 perc alatt, leheletnyi olajjal: forró levegős sütőben sül

Forró levegős sütőben sült bundáskenyér cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A bundás kenyér kedvelt reggeli vagy vacsora, mely leheletnyi olajjal is szép aranybarnára sülhet, ha forró levegős sütőben készíted el.

A bundás kenyér régi kedvenc, mely frissen sütve az igazi, de azért hidegen is el lehet falatozni. A finomság többféle recept szerint kipróbálható, érdemes töltve is elkészíteni, vagy a franciák édes változatát próbáld ki.

Így is lehet

Sokan nem szeretnek bundás kenyeret sütni, mivel bő olajban készül, és ilyenkor az egész lakás úszik az olajszagban, ha nem használsz szagelszívót. Persze sütőbe tolva is elkészítheted, vagy forró levegős gépben, a végeredmény ugyanolyan jó lesz.

A forró levegős masinában pirult kenyeret bátran felturbózhatod, keverj a tojásba reszelt parmezánt vagy izgalmasabb fűszereket. Az elkészült kenyér mellé kínálj egy bögre forró teát, ha pedig tartalmasabban fogyasztanád, akkor tejföllel, sajttal és sonkával megpakolva falatozd el.

Forró levegős sütőben sült bundás kenyér

Forró levegős sütőben sült bundáskenyér ct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 6 szelet kenyér (vagy más pékáru)
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üssük tálba, majd keverjük egybe a sóval és borssal.

A kenyeret, kiflit vagy zsemlét készítsük elő, szeleteljük fel, majd forgassuk meg a tojásos keverékben.

A forró levegős gépet béleljük ki papírral, majd helyezzük bele a tojással átitatott kenyereket. Fújjunk rá olajat, majd indítsuk el a gépet 180-200 fokon, és 8-10 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük