Mártogatós sült paprikából és kesudióból: szendvicsre is kenheted
Ez a mexikói hangulatú, kicsit pikáns, tartalmas paprikakrém tökéletes opció szendvicsre, de chips vagy zöldség mellé szuper mártogatós is lehet.
Ha már nem tudsz mit kitalálni a reggeli szendvicsedhez, akkor vesd be a finom és többnyire gyorsan készülő házi kencéket. A klasszikus hummusz vagy az üde avokádókrém mellett érdemes időnként más ízekkel is kísérletezni, és ha az előző kettőt kedveled, akkor ebben a paprikás változatban sem fogsz csalódni.
Az alapja sült kápia paprika, amelyet grillsütőn vagy akár otthon, sütőben is megsüthetsz. Mindkét módszer esetében fontos, hogy a paprika héját eltávolítsd, mert csak úgy lesz igazán selymes a krém. Ehhez a megsült paprikákat tedd tálba, szórd meg kevés sóval, és 10 percre fedd le. Így a héj sokkal könnyebben elválik majd a paprika húsától, és egyszerűbb dolgod lesz.
Sültpaprika-krém
Hozzávalók 4 adaghoz
- 150 g kesudió
- 3 db kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 ek olívaolaj
- 1.5 ek paradicsompüré
- 1 db kis piros chili vagy negyed tk. szárított chilipehely
- 1 ek friss lime-lé
- 0.5 tk só
- 0.25 tk bors
Elkészítés:
A kesudiót forrázzuk le háromszoros mennyiségű vízzel, és legalább fél órát hagyjuk ázni, hogy megpuhuljon. Szűrjük le, és tegyük félre.
A paprikát mossuk meg, töröljük szárazra, és grillrácson vagy sütőben, néha megforgatva süssük puhára 15-20 perc alatt. A fent leírtak szerint szedjük le a héját, majd az összes többi hozzávalóval együtt tegyük aprítógépbe, és 1-2 perc alatt dolgozzuk teljesen krémesre.
Hűtőben tároljuk, és 5-6 napon belül fogyasszuk el.
-
2024-04-14 10:16:01
-
2024-04-12 10:32:02
-
2024-04-11 10:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!