Rántottával töltött croissant: laktató reggeli rohanós napokra

rantottaval-toltott-croissaant
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rohanós reggelek egyik kedvenc étele lehet ez a rántottával töltött croissant, ami mindössze 15 perc alatt elkészül.

A tojás a reggeli fogások egyik kulcsszereplője. Persze a szénhidrát sem elhanyagolható, de ha kicsit extrább péksütit ennél, mint a fehér kenyér, úgy érdemes beiktatni néhanapján a vajas croissant-t is. 

Ebben a receptben a croissant és a rántotta esik szerelembe egymással: utóbbit tejjel, metélőhagymával, illetve fűszerekkel turbóztuk fel, hogy végül egy elegáns kiflibe csomagolva tálaljuk.

Rántottával töltött croissant

rantottaval-toltott-croissaant

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 db croissant
  • 6 db extra nagy tojás
  • 2 ek tej
  • 3 ek metélőhagyma (aprítva)
  • 0.5 tk tengeri só
  • 1.5 ek sótlan vaj
  • 4 db salátalevél
  • 8 szelet füstölt sonka
  • 2 db paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt állítsuk a legalacsonyabb hőfokra, majd tegyük be a croissant-okat, hogy azok átmelegedhessenek a sütőben, mire elérkezik a megtöltés pillanata. 

A tojásokat egy közepes tálban verjük habosra a tejjel, a metélőhagymával és a sóval. Ez kb. 1 perc. 

A vajat melegítsük fel egy serpenyőben közepes-alacsony lángon. Ha felolvadt, öntsük bele a felvert tojást és hagyjuk állni kb. 30 másodpercig, vagy amíg kissé meg nem dermed.

Ezután egy faspatula segítségével, megdöntve a serpenyőt, forgassuk át a megsült és a folyékony réteg tojást. 

Finoman törjük össze a rántottát a spatulával. 

Akkor jó a tojás, ha még nedves, de már nem folyós. A jó rántotta, amikor levesszük a tűzről, kissé még krémes.

A croissant-okat vegyük ki a sütőből és vágjuk félbe őket. Tegyünk az egyik felére egy salátalevelet, majd hajtogassunk rá 1-2 szelet sonkát. Végezetül halmozzuk rá a rántottát, arányosan elosztva.  

Ezután tegyük tányérra, tegyünk mellé paradicsomot, és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük