Készíts házi BBQ-szószt: mutatjuk a lépéseket

0
Nyomtatás
BBQ-szosz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Cseréld le a bolti BBQ-szószt egy finom házira, ami csupán fél óra alatt elkészíthető.

A házi BBQ-szósz olcsóbb és sokkal finomabb is, mint a boltiak. Ráadásul az alapanyagokat is te választhatod meg, így csökkentheted a tartósítószer mennyiségét a szószban. 

Teljesen hétköznapi hozzávalókból készül, mint a ketchup, az almaecet vagy a mustár, az íze azonban nagyon különleges.

Tipp

A kész BBQ-szósz jól záródó edényben vagy üvegben kb. 2 hétig eltartható a hűtőben.

BBQ-szósz

BBQ-szosz

Hozzávalók 20 adaghoz

  • 360 g ketchup
  • 120 ml almaecet
  • 60 g Worcestershire-szósz
  • 160 g barna cukor
  • 2 ek mustár
  • 1 ek paprika
  • 2 tk hagymapor
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 120 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

Az összes hozzávalót keverjük össze egy serpenyőben, majd kezdjük el forralni. Ha már forr, csökkentsük a hőt, és fedő nélkül, alacsony lángon főzzük kb. 30 percig, vagy amíg a szósz szépen be nem sűrűsödik.

Ízlés szerint adjunk hozzá még cukrot, vagy a fűszerek bármelyikéből egy picit, keverjük alaposan össze, majd vegyük le a tűzről. 

A szószt szobahőmérsékleten hűtsük le, majd már kész is a fogyasztásra. 

Amikor a szószt levesszük a tűzről, még érezni fogjuk annak markáns ecetillatát, illetve az íze is még csípős lehet, ezek azonban mind enyhülni fognak a hűtőben töltött idő során.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon