Tejfölös-mustáros csirkecomb sütőben sütve - Rengeteg pirult sajt borítja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Hétköznap este is összedobhatod ezt az egytepsis fogást, alig lesz vele dolgod, a munka nagy részét a sütő végzi majd helyetted.
Rengeteg isteni egytepsis recept létezik, de a sajtos csirkénél nincs finomabb. Akkor az igazi, ha még tejfölös-mustáros szósz is kerül alá, a picit pikáns, krémes mártás kívül-belül átjárja a combokat, az olvadt, pirult sajt pedig megkoronázza az egész fogást.
Hogy lehet-e még fokozni az egytepsis fogást? Bizony, lehet! Ha a combokat olvasztott vajjal, pontosabban barna vajjal kened le, nem csak szaftosabb lesz a hús, de enyhén diós aromát is kap. Ha a vajat picit tovább hagyod a tűzhelyen, elkezd megbarnulni, a színével együtt az íze is megváltozik, sokkal összetettebb, mélyebb lesz.
Természetesen a fokhagyma sem maradhat ki a receptből, vágd szeletekre, majd tedd a comb bevagdosott részeibe, így adja át legjobban az ízét a húsnak.
Tejfölös-mustáros csirkecomb
Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 30 gramm vaj
- 330 gramm tejföl
- 1.5 evőkanál mustár
- 15 dekagramm sajt
Elkészítés:
A csirkecombot tisztítsuk meg, majd vagdossuk be a hús vastagabb részét. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre, majd dugdossuk a csirkecomb bevagdosott részeibe. A combokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy jénaiba vagy más sütőtálba.
A vajat olvasszuk meg, addig hagyjuk a tűzhelyen, míg aranybarna színe nem lesz. Kenjük át a combokat a barna vajjal, ha marad, öntsük alá.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tejfölt keverjük ki a mustárral, ízlés szerint picit meg is lehet sózni. Öntsük rá a combokra szószt, keverjük össze, hogy mindenhova jusson belőle.
Fedjük le a tálat alufóliával, majd toljuk a sütőbe 40 percre.
Amíg sül a hús, reszeljük le a sajtot. Ha letelt a 40 perc, szedjük le a fóliát, szórjuk a sajtot a combokra, majd tegyük vissza 20 percre, míg a sajt meg nem pirul a tetején.
Frissen, melegen, rizzsel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors