Villámgyors, pár hozzávalós tiramisugolyó – Az olasz édesség egyszerűbb formában is mennyei

tiramisu golyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mascarponés-babapiskótás golyók szinte egy az egyben a tiramisu ízvilágát idézik, ráadásul nem kell sokat dolgoznod velük.

A tiramisu talán az egyik, ha nem a legnépszerűbb és legkedveltebb olasz édesség. Egyszerű az elkészítése és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolnod. A tiramisu alapja a mascarpone, ami minden édességet extrán krémessé tesz, az esszenciáját pedig a kávé adja meg. A tiramisu krémjét felhasználhatod töltelékként, például palacsintatortában is.

Bár tényleg nem bonyolult elkészíteni, még az alapvetően egyszerű receptet is gyorsabbá lehet tenni. Az egyik megoldás a pohárkrém, ez a tiramisunál is működik, a desszert élvezeti értéke semmit sem csökken. A másik a golyó, amikor csak összegyúrod a hozzávalókat és készen is van. Ezzel csak egy probléma van, hogy szinte kontroll nélkül lehet enni belőle. 

Tiramisugolyó

tiramisu golyó recept

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 250 gramm mascarpone
  • 140 gramm babapiskóta
  • 50 gramm porcukor
  • 150 milliliter feketekávé
  • forgatáshoz holland (cukrozatlan) kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Főzzünk egy viszonylag erős feketekávét, kicsit hosszabbat, mint egy espresso. A babapiskótát daráljuk le. A mascarponét alaposan keverjük össze a porcukorral, majd öntsük hozzá a kávét, végül forgassuk hozzá a darált babapiskótát is. A masszát tegyük a hűtőszekrénybe pihenni fél órára. Amikor kivettük, nedves kézzel gyúrjunk belőle golyókat, majd forgassuk meg kakaóporban. Fogyasztás előtt tegyük néhány órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük