
A pizzaimádók kedvenc nasija: töltött pizzatáskák egyenesen a sütőből

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
A pizza megunhatatlan étel, a gyerekeknek biztosan, de a felnőttek sem mondanak rá nemet.
Gyakran ennék pizzát, de sokszor nem tudom eldönteni, hogy milyen feltéttel szeretném. Vagy egész egyszerűen nem kívánok egy egészet, márpedig a pizza csak frissen jó.
Nagyon jó megoldás, ha kis batyukat készítünk a tésztából, amelyeket aztán tetszőleges töltelékkel megpakolhatunk, a felesleges tésztát pedig le is fagyaszthatjuk későbbre.
A táskákat a gyerekeimen "próbáltam ki", ők tesztelték, gondoltam, pár darabot megesznek, de annyira ízlett nekik, hogy nekem alig jutott belőle.
Töltött pizzatáska

Hozzávalók 8 adaghoz
- 500 gramm pizzatészta
- 200 milliliter pizzaszósz
- 200 gramm sonka
- 1 darab tonhalkonzerv
- 200 gramm mozzarella sajt
- 1 teáskanál bazsalikom (szárított)
Elkészítés:
Készítsük el a pizzatésztát, receptet itt találunk hozzá. Amikor megkelt, nyújtsuk ki, majd vágjuk négyzet alakú darabokra. Mindegyik darabba tegyünk egy kiskanál pizzaszószt, ízlés szerint sonkát, szalámit vagy tonhalat, majd egy kis darab mozzarellát. Csípjük össze a széleit, hogy egy kis batyut kapjunk, a tetejét nyomkodjuk össze. Szórhatunk a tetejére egy kevés szárított bazsalikomot vagy oregánót is.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Tegyük a pizzatáskákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 15-20 perc alatt süssük meg őket. Figyeljünk, mert gyorsan megpirulnak.
Mártogatósnak házi paradicsomszószt adhatunk mellé.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors