A pizzaimádók kedvenc nasija: töltött pizzatáskák egyenesen a sütőből
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Illatos forralt bor sok naranccsal: a fűszerezés a lelke
Szaftos Stroganoff másként: húsgombóccal készül a fejedelmi fogás
Csokis-gesztenyés pohárkrém: selymes desszert percek alatt
10 olcsó recept hónap végére: kiadósak és finomak
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
A pizza megunhatatlan étel, a gyerekeknek biztosan, de a felnőttek sem mondanak rá nemet.
Gyakran ennék pizzát, de sokszor nem tudom eldönteni, hogy milyen feltéttel szeretném. Vagy egész egyszerűen nem kívánok egy egészet, márpedig a pizza csak frissen jó.
Nagyon jó megoldás, ha kis batyukat készítünk a tésztából, amelyeket aztán tetszőleges töltelékkel megpakolhatunk, a felesleges tésztát pedig le is fagyaszthatjuk későbbre.
A táskákat a gyerekeimen "próbáltam ki", ők tesztelték, gondoltam, pár darabot megesznek, de annyira ízlett nekik, hogy nekem alig jutott belőle.
Töltött pizzatáska
Hozzávalók 8 adaghoz
- 500 gramm pizzatészta
- 200 milliliter pizzaszósz
- 200 gramm sonka
- 1 darab tonhalkonzerv
- 200 gramm mozzarella sajt
- 1 teáskanál bazsalikom (szárított)
Elkészítés:
Készítsük el a pizzatésztát, receptet itt találunk hozzá. Amikor megkelt, nyújtsuk ki, majd vágjuk négyzet alakú darabokra. Mindegyik darabba tegyünk egy kiskanál pizzaszószt, ízlés szerint sonkát, szalámit vagy tonhalat, majd egy kis darab mozzarellát. Csípjük össze a széleit, hogy egy kis batyut kapjunk, a tetejét nyomkodjuk össze. Szórhatunk a tetejére egy kevés szárított bazsalikomot vagy oregánót is.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Tegyük a pizzatáskákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 15-20 perc alatt süssük meg őket. Figyeljünk, mert gyorsan megpirulnak.
Mártogatósnak házi paradicsomszószt adhatunk mellé.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors