A tökéletes paradicsomos spagetti - Egyszerű, de vannak trükkjei

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Beszéltünk már a Carbonaráról, a Cacio e pepéről, most következik az egyik legcsodálatosabb módon minimalista olasz étel: a paradicsomos spagetti

Ilyenkor, novemberben kezdünk el igazán vágyni a színekre és az ízekre, ez az étel pedig tökéletesen kielégíti ezeket az igényeket.

A paradicsom ugyanis egy azon kevés alapanyagokból, amelyek gyakran jobbak, mint a friss zöldség. Egy jó minőségű, igazán finom, olasz passzírozott paradicsom minden szezonban megbízhatóan tökéletes, és valljuk be, az igazán megnyugtató dolog ebben a rohanó világban.

Ha pedig ennyire jó alapot találtunk, már kár is sokat belepiszkálni, egy kis hagyma, egy kevés só, bors, és ha van, friss bazsalikom is kell hozzá. A vélemények a zsiradék ügyében megoszlanak: van, aki tesz hozzá egy kis vajat, más ragaszkodik az olíva olajhoz. Fokhagymát és cukrot sem mindenki használ ehhez a recepthez, én mindkettőből teszek bele egy picit. 

Paradicsomos spagetti

DSC 2988

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 5 deciliter passzírozott paradicsom
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint cukor
  • 500 gramm spagetti
  • ízlés szerint friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis lábosban olíva olajat melegítek, beleteszem a finomra vágott hagymát. Amikor megpuhult, hozzáadom a reszelt fokhagymát, és azzal is melegítem egy percet, de semmiképp sem hagyom megpirulni. Hozzáadom a passzírozott paradicsomot. Sózom, borsozom, és ha kell, kicsit megcukrozom. Amikor kész, belekeverem a kissé összetépkedett friss bazsalikomot. Frissen kifőzött durum spagettivel tálalom.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük