Mennyei, krémes Waldorf-saláta édes szőlővel, almával és ropogós dióval

waldorfsaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Alig kell hozzá valami, ízeiben mégis nagyon összetett a Waldorf-saláta, egyszerre édes, savanykás és fanyar.

A Waldorf-saláta 1893 óta van jelen a köztudatban, a New York-i Waldorf-hotelről kapta a nevét, ahol először debütált egy jótékonysági bál alkalmával. Eredetileg csak alma, zeller és majonéz alkotta, később azonban kiegészült a mára már kötelezővé vált ropogós elemmel, a dióval.

Ha ősszel készíted, mindenképp keverj bele szőlőt is, az édes gyümölcs nagyon jól harmonizál a savanykás almával és a fanyar zellerrel, de körtével is érdemes kipróbálni.

Ha túl töménynek érzed a dresszinget, a majonéz egy részét görög joghurtra cserélheted. Még intenzívebb ízeket érhetsz el, ha a diót lepirítod, mielőtt a salátába kevered. 

Waldorf-saláta szőlővel

waldorfsaláta2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 100 gramm majonéz
  • opcionális görög joghurt
  • 1 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 darab piros alma
  • 1 darab zöld alma
  • 150 gramm szőlő
  • 100 gramm szárzeller
  • 90 gramm dió
Recept idők

Elkészítés:

A majonézt keverjük össze a citromlével, sózzuk, borsozzuk. Ha lágyítanánk az ízén, a majonéz egy részét cseréljük le görög joghurtra.

Az almákat mossuk meg, szedjük ki a magházukat, kockázzuk őket össze. A szőlőt mossuk meg, szemezzük le, a zellert vágjuk szeletekre.

Tegyük a gyümölcsöket és a zöldséget egy tálba, adjuk hozzá a durvára vágott diót. Öntsük rá a majonézes dresszinget, majd keverjük alaposan egybe.

Fedjük le a tálat, majd tegyük a salátát a hűtőbe tálalásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük