Villámgyors, zabkorpás túrógolyó - Sütés nélkül, mézzel készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Túróból számtalan finomság készülhet, de ilyen egyszerű és diétás, mégis finom édességet biztosan nem találsz.
Szerencsére úgy is lehet nassolni, hogy ne hizlaljon, csak okosan kell összeválogatni az összetevőket. A túróval készült édesség mindig jó választás, hiszen a túró tele van fehérjével és még finom is. Ha zabkorpával kevered, el fog telíteni, de nem dobja meg a vércukorszintedet, hiszen a zab lassan felszívódó szénhidrát.
Zabból egyébként finom, tápláló és egészséges reggeliket is készíthetsz úgy, hogy közben ne und meg, itt többféle zabkásareceptet is találsz. Ha pedig nassolnivalóra vágysz, ezt a zaphelyhes golyót is érdemes kipróbálnod, amely a máktól lesz különleges.
Zabkorpás túrógolyó
Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm túró
- 1 kávéskanál citromlé
- 1.5 evőkanál zabkorpa
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint gyümölcs (lehet fagyasztott)
Elkészítés:
A túrót keverjük össze a citrom levével, a zabkorpával és a mézzel. Formázzunk belőle golyókat, majd tegyünk a közepükbe ízlés szerint gyümölcsöt. Forgassuk meg őket zabkorpában.
Tegyük őket hűtőszekrénybe pihenni néhány órára.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors