Vegyes fűszeres, sült zöldségek - Diétás, mégis ízletes köret
Ha nem akarod plusz kilókkal zárni az ünnepet, kínálj a főfogások mellé pikáns, vegyes zöldségköretet!
A különleges alapanyag kicsit a tarhonyára hasonlít, az arab országokban szaftos ételekkel szokás fogyasztani. Érdemes kipróbálni, akár rizs helyett tálalni a családnak.
A köret elkészítése egyáltalán nem nehéz. A boltokban többnyire előgőzölt állapotban lehet beszerezni, ezért nem szükséges főzni, bőven elég, ha forró vízzel vagy alaplével felöntöd, majd lefeded, és hagyod, hogy megszívja magát a kuszkusz. Akkor az igazi, ha pergősre sikerül, ezért vigyázz, hogy ne önts rá sok vizet.
A receptben írt zöldségek helyett mást is használhatsz, vagy keverd hozzájuk a kedvenceidet. Remekül illik bele a kukorica, borsó, zöldbab, bármi, amit jónak vélsz. A fűszerezéssel is lehet játszani, szórd meg Cayenne-nel vagy egy kis citromborssal, melyek igazán különlegessé teszik az ételt.
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk fel.
Az összekészített zöldségeket kevés olajon pirítsuk le 15-20 perc alatt.
A kuszkuszt mérjük keverőtálba, forgassuk egybe a sóval, majd öntsük rá a forró vizet, és takarjuk le a tálat. A kuszkuszt hagyjuk így állni 10-15 percig.
Az elkészült kuszkuszt forgassuk egybe a pirított zöldségekkel, fűszerezzük sóval és borssal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu