Isteni zöldségfasírt friss petrezselyemmel: zöldborsó, répa és kukorica gazdagítja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem csak a vegák fogják imádni ezt a zöldségfasírtot, nagyon laktató és isteni finom fogás, ráadásul pillanatok alatt elkészül.
Könnyed ebéd, de isteni vacsora is lehet ez a zöldségfasírt, villámgyorsan összedobhatod, akár egy hosszú nap után is belefér az időbe. Kukorica, zöldborsó és répa gazdagítja a tésztát, de bátran álmodd tovább a receptet, mehet bele reszelt sajt, brokkoli, karfiol, paprika. Fontos, hogy a zöldségeket elő kell készíteni, a kukoricát és a borsót puhára kell főzni, a répának viszont - ha reszelt formában kevered a masszába - elég lesz a sütési idő.
Mirelit kukoricából és borsóból is isteni lesz a zöldségfasírt, de használhatsz konzervet is - ebben az esetben nem kell előfőzni -, sőt, frisset is, azonban utóbbinak több időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen megpuhuljon. A friss petrezselyem nagyon feldobja a tésztát, de más zöldfűszert is keverhetsz bele, ízlés szerint alakítsd.
Zöldségfasírt
Hozzávalók 8 darabhoz
- 170 gramm kukorica (mirelit)
- 150 gramm zöldborsó (mirelit)
- 1 nagyobb darab répa
- 100 gramm liszt
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál pirospaprika
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 2 evőkanál petrezselyem (friss)
- 1 darab tojás
- 120 milliliter tej
- olaj (sütéshez)
Elkészítés:
A mirelit kukoricát és zöldborsót főzzük meg forrásban lévő vízben 1-2 perc alatt. Használhatunk friss kukoricát és borsót is, de akkor egy kicsivel több időre lesz szükségük.
Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport, a fűszereket és az összeaprított petrezselymet. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, keverjük csomómentesre a masszát. Forgassuk a tésztába a lereszelt répát és a főtt kukoricát, borsót is.
Egy serpenyőben forrósítsunk egy-két evőkanál olajat. Tegyünk 2-3 evőkanálnyi kupacokat az olajba, annyit, amennyi kényelmesen elfér. Valószínűleg több adagban kell majd sütni. Mikor az aljuk aranybarna (3 perc), fordítsuk meg őket, a másik felüket is süssük 2 percig.
Szedjük őket egy papírtörlővel bélelt tányérra.
Fotó: Getty Images