Több mint 17 millió forintba kerül a világ legdrágább vize – Mitől olyan különleges?

vízcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A luxustermékek kínálata a gasztrovilágában érdekes képet tár elénk, aranyárban mért fűszerek, madárfészkéből készült leves, millió dolláros nyers hal. Természetesen luxusvíz is kapható.

Kezdjük is a palack nem mindennapi kinézetének kivesézésével, hisz elsőnek a csomagoláson akad meg a tekintet. A szemet gyönyörködtető üveget Fernando Altamirano tervezte, az úriember nem összekeverendő Rosalinda szerelmével, csak ugyanazt a hangzatos nevet birtokolják. 

A tervező Altamirano, a dizájnos alkotása 24 karátos aranyból, platinából, ezüstből áll, és gyémántokkal kirakva érhető el. A művész Amedeo Modigliani stílusa előtt tisztelegve alkotta meg az üveget. Az úriember nevéhez nem csak a világ legdrágább vizes palackja köthető, korábban konyakot zárt luxus üvegbe. Az Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani, Diamond Sterling nevet viselő ásványvíz 60 ezer dollárba kerül, ami körülbelül 17 millió forintban mérve. Nehéz elképzelni, ki az, aki ennyiért vizet szeretne inni, bár nagy valószínűséggel, aki megveszi, soha nem bontja fel az üveget.

A világ három tájáról került a víz a palackba

Az üvegben kigyönyörködtük magunkat, nézzük meg, mi is van a palackba zárva. A világ három pontjáról: Franciaországból, Fidzsi-szigetekről és Izlandi gleccserekből származik a minőségi ásványvíz, melynek minden kortya aranyat ér. A szerencsés kóstolók állítása szerint jellegzetes ízzel bír.

Az ásványvízpiacon bőven akadnak még hajmeresztő összegért árult, szintén díszes csomagolásban kínált vizek. A világ második legdrágább vize a Kona Nigari Water, Japánok állítják elő, hawaii forrásból merített víz. Erről az a hír járja, hogy aki rendszeresen issza, sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz. A béke forrása körülbelül 95 ezer forintba kerül.

A drága vizek listáján a legolcsóbb a Fine, amiből egy üveg 1200 forint körül mozog. Elegáns, letisztult üvegbe zárták, a Fuji-vulkán tövéből származik, több réteg vulkanikus kőzeten szűrődik át a víz. 

Ezt is szeretjük