10 fenséges étel ropogós baconnel: a pirosra sült szalonna minden fogást feldob
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A bacon nagyon izgalmas alapanyag, nem csak szendvicsekbe kerülhet, pirosra sütve rengeteg ételt tehetsz vele finomabbá és szaftosabbá.
Ha meghallod a bacon szót, biztosan egyből egy kiadós reggeli jut az eszedbe: ropogósra sült szalonna, mellette tojás és pirítós. Pedig az ebédeket is feldobja a sült bacon, akár egy sima tésztát is.
Vákuumcsomagolt bacont mindig megéri beszerezni. Hogy miért? Ha nagyon éhes vagy, szendvicsbe teheted, pirosra sütheted, de finom főételekbe is csempészheted. Ha leveles tésztát is tartasz otthon, még egyszerűbb a dolgod, pillanatok alatt összedobhatsz a két alapanyagból valami finomságot. Ha főételbe teszed a bacont, plusz ízt adsz a fogásnak, finomabb és laktatóbb lesz. Most megmutatjuk, milyen csodálatos dolgokat készíthetsz belőle.
Pestóba forgatott újkrumpli
Az isteni újburgonyát nem a hagyományos bazsalikomos pestóba kell forgatni, hanem spenótosba. A különleges zamatról vörösborecet, chili, fokhagyma és dió gondoskodik, és ha ennyi nem lenne elég, ropogósra sütött baconkockák is kerülnek a krumpli mellé. Könnyű főételnek, de izgalmas vacsorának is tökéletes. Újkrumpli helyett öreg burgonyával is kipróbálható a recept.
Elvis Presley szendvics
Az amerikai vendéglőkben népszerű szendvics a rock and roll királyáról, Elvis Presley-ről kapta a nevét, nem véletlenül: ez volt a tehetséges énekes kedvenc étele. A szendvics igazi kalóriabomba: elsőre kicsit talán furán hangzik, mivel mogyoróvaj, ropogós bacon és banánkarikák kapnak benne helyet. Egy biztos, a híresség megőrült érte.
Baconbe csomagolt fasírt
A bacon tökéletes alapanyag, ha valamilyen finomságot szeretnél körbetekerni vele - lehet az hús vagy zöldség, mindkettőnek jól áll. Ha egybe fasírtot szeretnél sütni, akkor csomagold baconbe a daráltat. Sokkal finomabb és szaftosabb lesz, de várd meg, amíg hűl, hogy mutatós szeleteket tudj vágni belőle.
Sajttal töltött, baconnel körbetekert fasírt
Ha nem egybe, hanem kis gombócok formájában tolnád a sütőbe a fasírtot, azokat is baconbe tekerheted. Hogy még izgalmasabb legyen, a massza fűszerezését is érdemes merészebbre venni, a golyó belsejébe pedig csomagolj sajtot.
Baconbe tekert sajtos csirkemell
A bacon a csirkéhez és a sajthoz is jól passzol. Ha valami egyszerű, mégis finom ebédet készítenél, akkor csomagolj sajtot a csirkemellfilébe, amit baconnel tekerj körbe, majd told a sütőbe pirulni. Akár még néhány szem burgonyát is tehetsz mellé a tepsibe. Kínáld salátával, pillanatok alatt elfogy majd a finomság.
Baconbe tekert spárga
Szezonjában érdemes spárgát sütni, egészséges és nagyon finom, na meg változatos ételek készíthetőek belőle. Ha a spárgát egyszerűen csak baconnel körbetekered és megsütöd, hatalmas sikere lesz, de ha még jobban kitennél magadért, akkor hollandi mártást is kínálj mellé.
Párolt zöldborsó szalonnával
Könnyű főételként vagy köretként is kínálható az egyszerű finomság. Dinsztelt hagyma, bacon, borsó készül együtt, tényleg nem nehéz recept, az íze viszont fenomenális. Érdemes sült csirke mellé kínálni, hidegen és melegen is finom, de akár még tésztával is egybeforgathatod.
Baconnel gyúrt sajtgolyó
Az ötletes finomság előételként és kenceként kínálva is megállja a helyét, isteni és krémes. Ha mutatósra készítenéd, akkor a pirított baconből tegyél félre egy keveset és forgasd meg benne a golyókat. Ha pedig az ízekkel játszanál, különlegesebbé teheted a masszát apróra vágott dióval vagy vörös áfonyával.
Csőben sült karfiol
A krémesre sült karfiol főételként is tökéletes, de ünnepnapokon, hétvégi családi ebédeken gazdag köretként is megállja a helyét sült vagy rántott hús mellett. A tartalmas fogást bátran ízesítheted, ha szereted a pikáns aromákat, fűszerezd cayenne-borssal.
Káposztás tészta tavaszi kiadásban
A káposztás tészta örök kedvenc a hazai konyhában, van, aki cukorral, míg más jó sok borssal megszórva szereti elfalatozni. Ha kicsit különlegesebbé és laktatóbbá szeretnéd tenni, akkor ropogós baconnel turbózd fel a híres egytálast.
Ha pedig kíváncsi vagy rá, hogy a bacon vagy más szalonnák a sertés melyik részéből készülnek és milyen finomságokat érdemes belőlük készíteni, ide kattintva mindent megtalálsz!
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors, Sági Zsófia/Sóbors