Zsenge zöldborsó szalonnával pirítva – Egyszerű és finom köret

borsóbacon2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tartalmas köretként vagy lazább főételként is megállja a helyét ez a zöldborsós fogás, amely a bacontől lesz szaftos.

A zsenge zöldborsó annyira finom és édes, hogy akár önmagában is bármennyit meg lehet belőle enni. Húsok, halak mellé tökéletes köret, például rizzsel keverve, rizibiziként. Meglepő vagy sem, de zöldborsóból pörkölt is készülhet, nyilván tizedannyi idő alatt, mint húsból, viszont ugyanolyan szaftos lesz.

Ez a borsós köret a bacon miatt laktató, de ha túl zsírosnak találod, tehetsz bele sonkát a szalonna helyett. Ha nincs friss borsód, természetesen mirelittel is működni fog.

Párolt zöldborsó szalonnával

borsóbacon

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 150 gramm bacon/sonka
  • 500 gramm zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A bacont/sonkát kockázzuk fel, a hagymát is vágjuk apróra. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a bacont/sonkát, pirítsuk még 3-4 percig. Tegyük rá a zöldborsót, majd pároljuk 30 percig. A végén sózzuk, borsozzuk, azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük