
Zsenge zöldborsó szalonnával pirítva – Egyszerű és finom köret

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Ropogósra pirult empanada babos töltelékkel: csak szeretni lehet

Omlós zabkeksz csokis drazséval: így dobd fel a klasszikus sütit

Tavaszi cukkinitekercs ropogós bundában: nyúlós sajt olvad bele

Fahéjas-banános bögresüti 5 perc alatt: alig valamiből készül

Darált hússal töltött gombakalapok: sok sajt pirul a tetején
Tartalmas köretként vagy lazább főételként is megállja a helyét ez a zöldborsós fogás, amely a bacontől lesz szaftos.
A zsenge zöldborsó annyira finom és édes, hogy akár önmagában is bármennyit meg lehet belőle enni. Húsok, halak mellé tökéletes köret, például rizzsel keverve, rizibiziként. Meglepő vagy sem, de zöldborsóból pörkölt is készülhet, nyilván tizedannyi idő alatt, mint húsból, viszont ugyanolyan szaftos lesz.
Ez a borsós köret a bacon miatt laktató, de ha túl zsírosnak találod, tehetsz bele sonkát a szalonna helyett. Ha nincs friss borsód, természetesen mirelittel is működni fog.
Párolt zöldborsó szalonnával

Hozzávalók 4 adaghoz
- 150 gramm bacon/sonka
- 500 gramm zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 1 teáskanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A bacont/sonkát kockázzuk fel, a hagymát is vágjuk apróra. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a bacont/sonkát, pirítsuk még 3-4 percig. Tegyük rá a zöldborsót, majd pároljuk 30 percig. A végén sózzuk, borsozzuk, azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images