Cukor-, glutén- és tejmentes finomságok, előadások, workshopok: izgalmas fesztivál lesz a hétvégén

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Április 13-14 között rendezik a Csak a Mentes tavaszi vásárt az érdeklődésre való tekintettel idén nagyobb helyszínen a Dürer rendezvényközpontban. Az idei vásár fókuszában a tudásátadás és konyhakész megoldások állnak.

A tavaszi megújulás jegyében számtalan új gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, cukormentes, paleo, bio és vegán termék valamint újdonságként adalékanyag -és tartósítószermentes kozmetikumok mutatkoznak be.

A program megálmodói mindkét nap a leghitelesebb, több mint 60 mentes kiállító cég termékével, szolgáltatásaival, könyvújdonságokkal, izgalmas és hasznos előadásokkal, workshopokkal várják a látogatókat. A szervezők a kicsikre is gondoltak, természetesen ez alkalommal is lesz gyerek sarok, így a szülők nyugodtan nézelődhetnek.

Csak a Mentes fesztivál

Személyes és szakmai elhivatottság hívta életre az ételérzékenyek, -allergiások és egészségügyi okokból speciális diétát tartók élhető mindennapjaiért a Csak a Mentes szervezetet. Az alapítók, Herczeg Andrea és Köves Zoltán két évvel ezelőtt indították el a vállalkozást. Céljuk egy olyan közösség létrehozása volt, ahol mindenki megtalálja a Mentes életben a számára legjobb megoldásokat.

Az évente négyszer rendezett fesztivál mellet egy a mentes termékeket és szolgáltatásokat bemutató Csak a Mentes magazinnal valamint a Mentesen Budapesten elnevezésű - a mentes éttermeket és kávézókat gyűjtő kiadvánnyal jelentkeznek. Vallják, első a hitelesség, ezért a kiadványokban megjelenő, valamint a vásárokon kiállított termékek minőségét többlépcsős rendszerben ellenőrzik. A Csak a mentes csapatát erősíti a nyolc speciális szükségletek szerint élő és táplálkozó egy-egy területtel foglalkozó szakértő vagy ha úgy tetszik szakmai partner.

csaka3

A glutén-, a cukor- és tejmentesség a hétköznapokban

A terület felelősei között van Hevesi Tamás, aki elsősorban személyes tapasztalatain keresztül szeretne segíteni a hasonló egészségügyi problémáktól szenvedőknek.

Kiss Mona speciális gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó súlyos ételallergiával küzdők mindennapjait igyekszik megkönnyíteni. Szakácskönyveket ír, recepteket fejleszt illetve egy mentes pékségben is dolgozik. Szombaton gluténmentes, vegán húsvétváró finomságokkal, vasárnap süti workshoppal várja az érdeklődőket.

Kovács Nikolett gyorsasági motorversenyző ételérzékenysége diagnosztizálást követően döntött táplálkozási szokásainak megváltoztatása mellett. A változtatások eredményeképpen életminősége, állóképessége javult, immunrendszere megerősödött sőt még sport teljesítményére is pozitív hatást gyakorolt.

Paleo táplálkozás hedonista módra

Fogyókúra terén illetékes, Posta Reni paleo hedonista. Helyi alapanyagból főz élvezetes és egészséges ételeket. Blogol, recept könyveket ír, tematikus főzőesteket tart, fogyókúrás csoportokat vezet. Tanácsaival és tapasztalataival segíti a fogyni vágyókat a paleo étrend irányelveinek megfelelően. A vásár első napján Tápláló reggelik című új könyvéről mesél, főz és dedikál. Vasárnap Kovács Nikivel avokádós mentes finomságokat készít.

 

Vegán életmód elkötelezett hívei

A vegán, azaz a kizárólag növényi alapú táplálkozás előnyeit hirdeti Huszár Zsuzsanna vegán és és cukormentes dietetikus. Cukoranyagcsere zavar kezelésével, cukormentes édességek és nassolnivalók fejlesztésével foglalkozik. Szombaton a Mikrobiom fontossága a táplálékérzékenységek esetén címmel tart előadást.

A vegán csapatot erősíti továbbá az ismert vegán életmód és táplálkozási tanácsadó, szakács, gasztroblogger és író Steiner Kristóf valamint Kutasi Kelly, funkcionális edző, az év életmódtanácsadója, a Just Clear Fitbalance Award nyertese, BioWorld by KELLYS biobolt alapítója. Mozgás, sport és táplálkozási tanácsaival járul hozzá a Csak a mentes munkájához. A sportfelelős, Kelly, a szabadban mozgás előnyeiről, pozitív hatásaira hívja fel a figyelmet a vásár első napján. 

Érdemes ellátogatni a tavaszi vásárra, hogy a húsvéti sütés-főzés előtt feltölthessük a készleteinket. Ajándékok, kedvezmények várják a látogatókat. A belépőjegy ára 100%-ban levásárolható a kiállítóknál.

További részletek a kiállítókkal, a termékekkel és programokkal kapcsolatban az esemény facebook oldalán érhetőek el.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük