
10 recept a csirke legkedveltebb részéből: rántva, töltve és levesben is finom

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pirított tészta fél órán belül: aromás szósz adja meg az ízét
Ropogós

Tejszínes, újkrumplis póréhagymaleves: bazsalikomtól üde

Omlós, mamaféle mákos pite: ezekkel az arányokkal mindig tökéletes

Tavaszi spenótsaláta édes eperrel: feta sajt ellensúlyozza az ízeket

Harmadnap is puha túrós pogácsa: nem lehet belőle eleget sütni

10 recept a csirke legkedveltebb részéből: rántva, töltve és levesben is finom
A csirke legkedveltebb része a melle, amiből rengeteg izgalmas fogást készíthetsz. Mutatjuk kedvenc receptjeinket!
Ha hús, akkor bizony csirke, azon belül is a melle. A legtöbb háztartásban ez a legkedveltebb része, amit ötletesen lehet felhasználni a konyhában.
Igaz, vannak, akik szemében a csirkemell unalmas alapanyag, de ezzel nem értek egyet. A csirkemellből tengernyi étel készülhet, finom frissensültek, töltött húsok, szaftos raguk, pörköltek és tartalmas levesek. Egyszerűbb és különlegesebb fogások egyaránt.
Mutatunk is 10 receptet, amit érdemes kipróbálni, és ha ennyi nem elég, bőven találsz még az oldalon csirkemellrecepteket vagy a szárnyas más részeiből készült finomságokat is.
Olasz parmezános csirke
Az olasz parmezános csirke paradicsomos szósszal és sok-sok sajttal készül. Ez az étel frissen készítve az igazi, ezért mindig annyit tálalj belőle, amennyi egy étkezés alatt elfogy. A hús sokféle körettel kínálható, de a legjobb, ha tésztával tálalod. A paradicsomos szószból úgyis marad, így azt egyszerűen egybeforgathatod tésztával.

Japán húsgolyó
Az ízletes japán húsgolyó a csirke combjából és melléből is összedobható. A gusztusos húsgolyót fényes máz borítja, ettől lesz különleges. A máz hagyományosan rizsborral készül, azaz szakéval, de ennek hiányában rizsecettel is működik a recept.

Dubarry-csirkemell
A Dubarry-csirkemell gusztusos, ízletes fogás, igazi kisvendéglős kedvenc. A Dubarry módra készült étel annyit jelent, hogy valamilyen elősütött hús tetejére karfiolrózsa, besamelmártás és sajt kerül, így pirul készre az étel. Az ízletes fogás egyszerűen összedobható, kezdő konyhatündérek is sikerrel tálalhatják.

Szaftos csirkepaprikás
A csirkepaprikás akkor a legfinomabb, ha egész csirkéből készül, de csak a combjából vagy a melléből is összedobható. Az étel megalkotásánál ügyelj rá, hogy jó minőségű alapanyagokkal dolgozz: magyar zöldségeket, szabadtartású csirkét és hazai fűszerpaprikát használj. A szaftos ételt nokedlivel és uborkasalátával kínáld!

Sonkás krémsajttal töltött rántott csirkemell
A sonkás krémsajttal töltött rántott csirkemell bő olajban és forró levegős gépbe tolva is készülhet. Az aranybarna hússzelet izgalmas tölteléke kétféle sajtból, krémsajtból, sonkából és újhagymából áll. A tölteléket még különlegesebbé varázsolhatod, adj hozzá aszalt paradicsomot, jalapeñót vagy szezonjában medvehagymát.

Tejszínes-brokkolis csirkemell
A tejszínes-brokkolis csirkemell egy könnyen összedobható, finom, tápláló és egészséges fogás. Az étel sokféleképpen variálható, ha szereted a gazdagabb ízeket, akkor adj hozzá reszelt sajtot, vagy tedd különlegessebbé egy csipetnyi szerecsendióval. Tejszín helyett pedig joghurtot és kókusztejet is használhatsz.

Almás bundában sült rántott csirkemell
Az almás bundában sült rántott csirkemell izgalmas frissensült, ami garantáltan elvarázsolja az étkezőasztalnál ülőket. A hús bundája palacsintamassza, amelybe reszelve kerül bele az alma. A bundát érdemes különlegesebb fűszerekkel feldobni, ilyen a reszelt gyömbér vagy a Cayenne-bors. Az elkészült hús mellé kínálj sült krumplit és valamilyen salátát!

Csirkenuggets házilag
A házilag készült csirkenuggets sokkal finomabb és egészségesebb, mint a boltban kapható mirelit változat. A háziban biztos, hogy nincs felesleges adalékanyag, az ízesítés pedig ízlés szerint alakítható. Használj olyan fűszereket, amit szeretsz, a csípősebb ízek kedvelői bátrabban adhatják a hús masszájához a Cayenne-borsot. A finomságot bő olajban és forró levegős gépben is elkészítheted.

Paprikás-joghurtos csirkemell
A paprikás-joghurtos csirkemell nagyon különleges fogás, amit pofonegyszerű elkészíteni. A hús kap egy joghurtos, pirospaprikás, fokhagymás pácot, ettől lesz finom és omlós. A ropogós panírról a zsemlemorzsa és a sajt gondoskodik. Hétvégi családi ebédre tökéletes ez az izgalmas, csirkemellből készült fogás.

Tárkonyos csirkeleves sajtgombóccal
A tárkonyos csirkeleves az egyik legfinomabb kanalazható. Sűrű, ízletes és kiadós, ami után nincs szükség második fogásra. A csirkehússal dúsított tejszínes levesbe izgalmas levesbetét is kerül, amit zöldfűszerekkel vagy spenóttal is feldobhatsz.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors, Borsos Dalma/Sóbors
- csirke
- csirkemell
- csirkemelles ételek
- csirkemellfilé
- ebéd
- vacsora
- tárkonyos csirkeleves sajtgombóccal
- paprikás-joghurtos csirkemell
- csirkenuggets
- almás bundában sült rántott csirkemell
- tejszínes-brokkolis csirkemell
- sonkás krémsajttal töltött rántott csirkemell
- csirkepaprikás
- dubarry
- japán húsgolyó
- csirkemell ételek receptválogatás
- receptválogatás
- Gasztro