
Csokoládéból épült az egész hotel, a tűzhelytől az ágyig minden csokiból van
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele
Ropogós

Pihe-puha zebramuffin: joghurtos kevert tészta az alap

Házi fokhagymás chiliszósz: a grillszezon kötelező kísérője

Kiadós, ízletes csirkés krumplileves: tejszíntől krémes

Így tárold a friss epret, hogy ne penészedjen meg: mutatjuk a technikát

Aranybarnára sült, parmezános csirkeszárny: kezdők is elkészíthetik
Egy olyan csokirajongónak, mint én, ez a lehetőség tényleg egy valóra vált álom. Kiskoromban az volt a nagy vágyam, hogy majd ha felnövök, akkor egy édességekből álló házikóban lakjak - bár akkor fennállt volna a veszélye annak, hogy megeszem a házfalat is. Nem gondoltam volna, hogy egyszer tényleg lehetőségem lesz arra, hogy egy napig egy tündérmese szereplőjévé válhassak.
Jean-Luc Decluzeau, a francia csokoládékészítő álmodta meg, majd készítette el ezt a mesébe illő házikót, amely a porcelánról híres Sévres városában található. Kívülről teljesen úgy néz ki a ház, mintha egy tipikus kis vidéki, fából épült kalyiba lenne, pedig valójában 1,5 tonna csokiból készült el.
Maga a kunyhó 18 négyzetméter, de ennek minden egyes kis szöglete valódi csokoládé: csokiból vannak a falak, a tető, a tűzhely, a komódok, az óra, a bögrék, a tányérok és még sorolhatnám a végtelenségig. Ha esetleg valakinek nem lenne elég a benti látvány, akkor kisétálhat a házikóhoz tartozó udvarra, ahol egy fehér csokiból készült tavat és egy csokoládéból készült virágágyást találhat.

Fotó forrása: Booking.com
Ha azt hittük, hogy ezt már aztán nem lehet tovább hova fokozni, akkor nagyot tévedtünk: ugyanis Decluzeau, a csokiház megálmodója, még workshopokat is tart a vendégeknek, ahol megtanítja, hogy hogyan kell mini csokiházikót készíteni. És még mindig nincsen vége a tündérmesének, az isteni reggelit és vacsorát is az álomház csodálatos kertjében szolgálják fel a vendégeknek.
Na és akkor lássuk, hogyan is tudunk egy napra ebbe a tündérmesébe csöppenni. Elvileg nagyon egyszerűen: a Booking.com-on keresztül tudjuk lefoglalni a csokihotelt. Decluzeu ugyanis a cégen keresztül valósíthatta meg a nagy álmát, és létrehozhatta ezt a mesebeli kunyhót. Célja a projekttel, hogy meg tudja osztani másokkal is a csokoládé iránti szenvedélyét és szeretetét, és reméli, hogy a vendégeknek egy egyedülálló, édes és életre szóló élményben lesz itt részük. A foglaláshoz viszont nagyon szemfülesnekkell lenni, egy-két éjszakára adják ki egy hónapban. Itt lehet követni, hogy következőre, mikor lesz szabad a csokiház.

Jean-Luc Decluzeau, a csokihotel megálmodója.

Az álomház belülről.

Még a tükörkeret is csokiból van.

Abban nem vagyunk biztosak, hogy működik-e.

Hihetetlen részletességgel megalkotott munka.

Fehér csokiból készült tányérok - erre már külön ételt se kellene rakni.

Sajnos nem működő csapról van szó, amiből csoki folyna.

A szekrények is csokiból készültek.

Vajon milyen lehet csokiágyban aludni? Itt kipróbálhatjuk .
Fotók forrása: Booking.com