Itt a legjobb a rántott hús Magyarországon - Nem csak a legjobb étterem kapott díjat

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tegnap tartották a Volkswagen-Dining Guide Díjátadó Gáláját, ahol kiderült, kik vihetik el a legjobb étterem, cukrászda vagy éppen séf díját. A díjátadón újdonság volt, hogy idén először az éttermi kávélapokat, koktélbárokat és az év szervizét is jutalmazták.

Mint minden évben, a végső sorrendet független, külföldi szaktekintélyek állították fel, akik nem dolgoznak a hazai gasztronómiában, hogy ne lehessen őket elfogultsággal vádolni. A nemzetközi szakmai zsűrit Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos olasz étterem séfje, és Fausto Arrighi alkotta, aki 36 évet dolgozott a legnagyobb presztizsű étteremkalauznál, a Michelin Guide-nál.

Melyik lett Magyarország legjobb étterme?

A Dining Guide idén is 10+2 éttermet sorolt az ország legjobbjai közé, nézzük is a dobogósokat:

Magyarország legjobb étterme, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjat Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand kapta. A szakmai munka és a befektetett energia meghozta gyümölcsét, az étterem egészen biztosan szakmai sikereket fog elérni nemzetközi szinten is. Menüsora hagyományos magyar alapanyagokra épül, amelyben a gulyáslevestől a somlóin át a kacsamájig mindent megtalálni.

diningguide5

A második legjobb étterem az Onyx lett, amely 2018-ban - Magyarországon elsőként - megkapta második Michelin-csillagos minősítését. Az éttermet Mészáros Ádám vezeti Mártha Róbert cukrászséffel kiegészülve. Az étlapon halászlé, libamáj, töltött paprika, de még túrórudi desszert is található. 

A dobogó harmadik fokára a tavalyi győztes, a Costes állhatott. A konyhafőnök, Palágyi Eszter hagyományos magyar ételeket varázsol kortárs és esztétikus köntösbe, de az étterem a vadkínálatáról is híres.

A díjazottak teljes listáját a Dining Guide oldalán érhetitek el.

Ki lett Magyarország legjobb séfje?

A Dining Guide – Römerquelle Az Év Séfje Díj tulajdonosa a Borkonyha és a Textúra séfje, Sárközi Ákos lett. Ő nem kevesebb mint négy díjjal térhetett haza, hiszen a top 10 étterembe két étterme is bekerült, illetve a Dining Guide – Unicum Riserva Az Év Legígéretesebb Konyhája Díjat is ő vehette át a Textúra étteremért.

diningguide4

Hol ehetjük az országban a legjobb rántott húst és reggelit?

A Dining Guide idén is sok szempontból válogatta össze a a legjobbakat, így megvan a 10 legjobb rántott húsos hely, a legjobb reggelizők, isteni sütiket kínáló cukrászdák és jól vezetett családi éttermek. A legjobb rántott hús lelőhelye az Anyukám Mondta lett.

A legjobb reggelizőhely díját a Déryné Bisztró kapta. Úgyhogy itt nemcsak zseniális rántott húst, hanem még szuper reggelit is ehetünk. Főként bisztrófogásokat árulnak, de beülhetünk egy kávéra és egy sütire is, illetve fogyaszthatunk osztrigát vagy kaviárt is, ha ahhoz van kedvünk. 

A Dining Guide 2019-es Top100 Étteremkalauzában további toplistákat találunk, érdemes a lehető legtöbbet végiglátogatni, minden gourmet megtalálja az őt érdeklő éttermeket, kávézókat, bárokat. A kiadványt újságárusoknál lehet beszerezni.

diningguide

További díjak 

  • Dining Guide – Nespresso Az Év Éttermi Kávélapja Díj: Stand Étterem. A legjobb étterem mellett ezt a díjat is a Stand zsebelte be, One Eleven kávét szolgálnak fel, amely Molnár Attila négyszeres magyar baristabajnok soproni pörkölőjében készül. 
  • Dining Guide – Royal Bliss Az Év Koktélbárja Díj: Boutiq’Bar. Bártendere Nagy Zoltán, miatta tart a magyar koktélszakma ilyen magas szinten, ezért ítélte neki a díjat a zsűri.
  • Dining Guide – Lánchíd De Luxe Brandy Az Év Szervizembere Díj: Lizsicsár Miklós. A St. Andrea Restaurant étteremvezetője kapta a díjat.
  • Dining Guide – Az Év Cukrászdája Díj: Mihályi Patisserie. Mihályi László tulajdonos ikonikussá vált váci cukrászdájáért megéri elhagyni a fővárost.
  • Dining Guide – Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Pizza, Kávé, Világbéke. A díj elnevezése idén megváltozott, a street food helyett az alternatív vendéglátóhely kifejezést használták, hiszen a legtöbb esetben szó sincs klasszikus utcai ételekről. A díjat Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs testvérpár vette át.
  • Zwack Izabella Borkereskedés – Az Év Borlapja Díj: Arany Kaviár.
  • Dining Guide – Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díj: Farkas Richárd. A Pajta séfje kapta.
  • Dining Guide – METRO az Év Innovatív Konyhája Díj: Tiszavirág.
  • Dining Guide Életműdíj: Bíró Lajos. Őa magyar gasztronómia megújítója, mert olyan alapanyagokhoz mert nyúlni, amelyek előtte ki voltak zárva a magyar gasztronómiából. 

Fotók: Sági Zsófia/Só&Bors

Ezt is szeretjük