A Rumour lett az Év Étterme – A legjobb cukrászdát és bárt is díjazták
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Május 16-án, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, mely a hazai gasztroélet legvártabb és legjelentősebb eseménye minden évben.
A Dining Guide az elmúlt évekhez hasonlóan az idei TOP10-es rangsor felállításában is Fausto Arrighi segítségét kérte. Fausto Arrighi, a legendás Michelin Guide exdirektora vezető tanácsadói jelenlétével 6. éve segíti az Étteremkalauz munkáját. Az elmúlt években folyamatosan tesztelte a magyar éttermek teljesítményét, így vele egy olyan nemzetközi értelemben is jól megfogalmazott szaktekintély vesz részt a Dining Guide munkájában, aki jól ismeri a széles értelemben vett magyar csúcsgasztronómia elmúlt években mutatott teljesítményét.
Újdonságok – Best Of The Best
Best of the best étterem
Az Év Étterme Díj nyertesének kihirdetése előtt átadták a gála legújabb kategóriáinak győzteseit, köztük az új Dining Guide Restaurant Best Of The Best minősítést is. „Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz idei évben bevezetett nagy újdonsága, hogy a nemzetközi gyakorlatokhoz hasonlóan egy új kategóriát hoz létre a Best Of The Best minősítéssel. A legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató minőségét, amelyek az ezt megelőző évek Étteremkalauzaiban minimum 3 évben is a kategóriájuk legjobb helyezését érték el” – mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. Az új kategória első díjazottja a Stand Étterem lett, amely az elmúlt három évben az Év Étterme díj győztese volt.
Fotó: Bujnovszky Tamás/Stand Restaurant Facebook-oldal
Best of the best cukrászda
A Dining Guide a cukrászdák között is kihirdette a legjobbak legjobbját. A Pastry Shop Best Of The Best díjat a Mihályi Patisserie kapta, melyet a Dining Guide 2018 óta négy éven át értékelt az Év Cukrászdája díjjal.
Új kategória – TOP10 Bár
Az új díjkategória mellett új TOP10-es listát is találunk az idei Étteremkalauzban, idén a bárokat is rangsorolták. Az első Dining Guide Év Cocktail Bárja díjat a Black Swan Budapest nyerte el.
Fotó: Black Swan Budapest Facebook-oldal
Az Év Étterme
Rácz Jenő séfnek és a Costes Groupot alapító Gerendai Károlynak közös vállalkozása a Rumour étterem. A külföldről hazatérő, hazai televíziós tehetségkutató főzőshow népszerű zsűritagjának első magyarországi étterme, a hazai éttermi kínálatban újszerűnek számító egyedi „chef’s table” koncepcióval várja a vendégeit. A Rumour a budapesti éttermi élet első, a séf személyére építő, őt a központba helyező étterme, amely nem csak a vendég gasztronómiai érzékeire kíván hatással lenni. A vendégeket a látványkonyhát körülvevő pult köré ültetik, és a vacsorát a séf, a sommelier és az egész éttermi személyzet vezetésével kísérik végig, egyfajta közösségi érzésre építve. Az étterem saját meghatározása szerint gasztrószínháznak nevezi a vacsoráit, ennek megfelelően a gasztronómiai élményt kiegészítő elemekkel, gegekkel jeleníti meg. A Rumour ételkínálata az ismert, jól érthető és beazonosítható, biztonságos, klasszikus fine dining stílust képviseli, olykor formabontó tálalással. A tesztelések eredményeként és a hazai vendégközösség körében elért, a fine dining éttermi stílus népszerűsítésének eddig nem látott teljesítményét is figyelembe véve 2022-ben az Audi-Dining Guide Étteremkalauz a Rumour By Rácz Jenő éttermet Az Év Étterme Díjjal ismeri el.
Az Év Cukrászdája
Az Év Cukrászdája 2022-ben a Málna The Pastry Shop lett: a Gerbeaud egykori főcukrásza, Kolonics Zoltán és felesége, Ágnes családi vállalkozása egy nagyon komoly, modern felfogású francia stílusú cukrászda, desszertkoncepciói nagyon finom, érzékeny összeállítású desszertek, amelyek minősége a magyar mezőnyben magasan a legjobbak közé emeli a Málnát.
A 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:
- Audi-Dining Guide Év Étterme Díj: Rumour by Rácz Jenő
Különdíjak:
- Dining Guide Fenntarthatósági Díj/Pajta
- Dining Guide Az Év Cocktail Bárja/Black Swan Budapest
- Dining Guide Az Év Cukrász Teljesítménye/Menyhárt Attila (Four Seasons Pastry Chef)
- Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best/Mihályi Patisserie
- Dining Guide Az Év Cukrászdája/Málna The Pastry Shop
- Dining Guide-Unicum Riserva Az Év Éttermi Szervize/Déryné
- Dining Guide-Lanson Az Év Borlapja/Felix Kitchen & Bar
- Dining Guide Az Év Ifjú Séf Tehetsége/Pallag Dávid (Rutin)
- Dining Guide Az Év Szakács Teljesítménye/magyar Bocuse d’Or csapat
- Dining Guide-Unicum Barista Az Év Innovatív Konyhája/Mák Restaurant
- Dining Guide Az Év Ígéretes Étterme/Szaletly Vendéglő és Kert
- Dining Guide-Audi Életműdíj/Pintér Katalin
- Dining Guide-Master Good az Év Séfje/Wolfgang Puck
- Dining Guide Restaurant Best Of The Best/Stand
TOP10+2 Étterem:
- Rumour by Rácz Jenő
- Platán Gourmet Étterem
- Essência Restaurant - Tiago & Éva
- Salt Budapest
- Pasztell
- Borkonyha Étterem
- Babel Budapest
- Arany Kaviár
- Costes Restaurant
- 42 Restaurant & Bar
- Costes Downtown
- Laurel Budapest
Cover: MTI/Szigetváry Zsolt