
Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Itt a tavasz, csicseregnek a madarak, és egyre több friss zöldség kerül ismét a piacra. Ezúttal egy tavaszi levesválogatást állítottunk össze, amelyben a karalábétól egészen a medvehagymáig mutatunk ötleteket.
Karalábé, retek, spárga, és a sort még hosszasan folytathatnánk. A tavasz beköszöntével a zöldségek is egyre színesebb palettán kínálják vitaminban gazdag terméseiket. Ezúttal a tavasz ihlette levesekből készítettünk egy válogatást, amelyből biztosan te is megtalálod majd a kedvedre valót.
Tejszínes spárgakrémleves
A tavasz egyik kedvenc idényzöldségével kezdem a sort, ami nem más, mint a ropogós spárga, és amelyből rendkívül finom krémleves készíthető. A recept nem igényel semmilyen extra hozzávalót, csak amiket minden bizonnyal a te kamrád vagy hűtőd is rejt a hétköznapokban.

Sűrű zöldségleves
Mi sem példázza jobban a tavasz sokszínűségét, mint egy finom és laktató zöldségleves, amelybe újhagyma, gomba, borsó, répák és még borsó is fő. Ráadásul házi, petrezselymes galuskával is feldobhatod, így egy igazán tartalmas ételt kínálhatsz majd az éhesszájúaknak.

Tejfölös karalábéleves
A karalábé igazi csemege, ami akár nyersen, akár levesben is remekül szuperál. Ez alkalommal egy melengető levest készíthetsz el belőle, ami olyan hozzávalókkal egészül ki, mint a fehérrépa, zöldségalaplé és a petrezselyem, és csupán fél óra alatt készül.

Tavaszi krémleves
A retekről most biztosan a húsvéti reggelik jutnak eszedbe, hiszen a sonkatál elidegeníthetetlen eleme. Ezúttal azonban egy ropogós retekkel készült krémlevest mutatunk, amit póréhagyma, fokhagyma, sárgarépa, uborka és krumpli gyűrűje vesz körbe.

Medvehagyma-krémleves
Itt a szezonja végre a medvehagymának is. Salátának, főételnek és levesnek is bátran elkészítheted, és ha most rám hallgatsz, akkor egy ellenállhatatlanul selymes, joghurtos krémlevest dobsz össze belőle. A hagyma és a joghurt mellett adj még hozzá fokhagymát, krumplit és répákat is, hogy tartalmasabb is legyen!

Fűszeres répakrémleves
Egyre több helyen kapható már ilyenkor friss, ropogós sárgarépa, akár a hazai termelők kínálatában is. És mi lehetne finomabb egy sűrű répakrémlevesnél, amelynek ráadásul sütőben sült zöldségek adják az alapját. Különlegességként reszelt gyömbért és őrölt koriandert is tehetsz bele.

Fotó forrása: Getty Images