Ezek a legfurább magyar ételek a turisták szerint - Te kedveled őket?
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az édes tészták alapnak számítanak a magyar konyhában, a külföldiek szemében azonban furcsa kombináció, amit bátortalanul kóstolnak meg.
Utazások alkalmával gyakran találkozni olyan bizarr ételekkel, amelyeket nem szívesen ízlelne meg az ember. Vannak országok, ahol megszokott a rovarok fogyasztása, vagy épp tengerimalacot sütnek ebédre.
A világ számos bizarr fogása mellett a magyar konyha is fel tud mutatni olyan ételeket, melyektől még hazánk fiai és lányai is megrettennek, így hát nem kell meglepődni a turisták reakcióján.
Cikkünkben összeszedtük azokat a fogásokat, melyekre bizalmatlanul tekintenek a külföldiek. Ám, ha elég bátrak, és megkóstolják őket, talán megváltozik a véleményük.
Túró
A magyar konyhában kedvelt alapanyag a túró, sokan az olaszok ricottájához hasonlítják. A turisták bátortalanul szemeznek a kedvelt hazai édességeinkkel, a túró rudival vagy a túrós rétessel, mivel a legtöbb országban nem ismerik ezt a tejterméket. Ám, ha megkóstolják őket, a többségüknek ízleni fog.
Édes tészták
A tésztás fogások az egész világon népszerűek, a legtöbb nemzet büszkélkedhet valamilyen fenséges saját változattal. A műfaj legjobbjai az olasz konyhában találhatók, de nekünk sincs okunk szégyenkezni: az egyszerű krumplis vagy káposztás tésztánk nagyon ízletes. A magyar konyhában édes tészták is találhatók, lekváros, diós vagy mákos, esetleg grízes. A külföldiek ezekre a finomságokra furcsán néznek, nem nagyon értik, mi miért szeretjük, nem tudnak a tésztára édességként tekinteni.
Hagymás vér
A hagymás sült vér igazi klasszikus, melyet disznóvágáskor készítenek. Állagra és ízre hasonlít a májra, sokan szeretik, de ugyanannyian irtóznak tőle kis hazánkban is. Így nem lehet csodálkozni azon, hogy a hazánkba látogató turisták megrémülnek ettől a klasszikus fogástól.
Belsőségek
A belsőségek fogyasztásáról hosszasan lehetne vitatkozni. A szépkorúak körében népszerűbb, az ifjabbak többsége azonban el sem tudja képzelni az étrendjében. Pedig, ha jól készül a csirkemáj, akkor nagyon finom, a libamájról pedig már ne is beszéljünk, főúri csemege. Nem is annyira ezek borítják ki a turistákat, hanem inkább a szalontüdő vagy a pacal. A szalontüdő egyébként a csehek és az osztrákok számára sem ismeretlen, az ő étlapjukon is fel-feltűnik.
Kocsonya
Az aszpikos fogás év végén sok háztartásban kötelező, igazi klasszikus. Ez az étel más európai országok étlapján is megtalálható, készítik a franciák és az angolok is, a magyar változat azonban más, sertésfül, sertésköröm és sertésfarok is található benne. Látványra nem épp étvágygerjesztő, ennek ellenére sokan szeretik.
Kakasherepörkölt
A pörkölt a magyar konyha éke, számtalan változatban kóstolható. Szeretik is a hozzánk látogató utazók, csak épp nem a kakasherepörkölt az, amit a szívükbe zárnak. Persze, aki félre tudja tenni, miből is készült, és megkóstolja, pozitív véleménnyel lesz a fogás iránt.
Körömpörkölt
Még egy pörköltféle került fel a listára, ami kiborítja az embereket, ez pedig a körömpörkölt. A megosztó étel megalkotása időigényes, savanyúsággal és kenyérrel tunkolva fogyasztják, már aki szereti.
Disznósajt
A különleges csemegét a svábok hozták magukkal, többféle néven is ismert. Előfőzött sertéshúsból készül, ami nem is hangzik annyira rosszul, ám ha kiderülnek a részletek, például hogy sertésfej és sertésbőr is kerül bele, akkor már érthető a grimasz az arcokon a disznósajt hallatán.
Fotók: Getty Images