Harry Potter kávézó nyílt Óbudán: leteszteltük, milyen

harrypotter
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Repülő Seprű Élmény és Varázs Kávézó néven nyílt meg Budapest első Harry Potter tematikájú kávézója, ahova mi is ellátogattunk, és imádtuk.

Megelevenedik a varázsvilág a hangulatos óbudai kávézóban, az olyan Harry Potter-rajongóknak, mint én, ez egy valóra vált álom. A berendezés minden egyes kis részlete, az italok, ételek elnevezése mind J. K. Rowling mesevilágára utalnak.

A berendezés és a hangulat

A kávézóba belépve Griffendéles talárok sorakoznak a lépcső aljánál. Ha tényleg szeretnétek a varázsvilágba csöppenni, kanyarítsatok egyet a vállatokra, higgyétek el, hihetetlen érzés úgy körbenézni a teremben, hogy mindenhol Harry Potteres köpenyben üldögélnek a vendégek, mintha a Roxmortsban lennénk.

Ahogy beléptem, rögtön felmértem a terepet: mindenhol filmes és könyves utalások vannak, a plafon sarkában ott csücsül Aragog, Hagrid hatalmas pókja, a falakon a filmekből ismert hírlapok és újságok sorakoznak, az előtérben szárnyas kulcsok, a teremben pedig lebegő gyertyák lógnak a plafonról. Ha körbemegyünk és figyelmesek vagyunk, láthatjuk Harry baglyát, Hedviget, a Magyar Mennydörgő sárkánytojását, Dumbledore varázspálcáját, de mandragórákat és a hozzájuk tartozó fülvédőt is.

Gyerekeknek és felnőtteknek is hatalmas élmény a kávézó, van ugyanis varázspálca-készítési lehetőség, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a kvidiccset egy lebegő seprűről, de a Teszlek Süveg is ott csücsül egy sarokban. Folyamatos kvízekkel, játékokkal, programokkal készülnek a tulajdonosok, érdemes követni őket a Facebook-oldalukon, oda teszik ki mindig az újabb és újabb ötleteket.

A kiszolgálás nagyon udvarias volt, elképesztően aranyosak és szerények a tulajdonosok, bármilyen kérdésünk volt, szívesen válaszoltak, ráadásul sem az italokra, sem a desszertekre nem kellett sokat várni. Bevallom őszintén, engem már az asztalfoglalásnál levettek a lábamról, amikor is kis varázsló és boszorkány emotikonokkal érkezett a foglalás megerősítése.

Az itallap/étlap

Az étlap dizájnja is nagyon el lett találva, egyszerű, mégis ötletes, a főételeknél például úgy vannak bevágva a lapok, hogy egy éles fogakkal ellátott száj nézzen vissza ránk. Nem szeretnénk lelőni a poént, úgyhogy csak egy kis ízelítőt osztunk meg veletek: a vendégek kérhetnek például Rox. Expressót, piTONicot, Mogyesz Kávéját, de a klasszikus vajsör sem maradhat el alkoholos és mentes változatban.

Én vajsört, párom pedig Repülő Seprű szörpöt kért, mindkettő telitalálat volt, előbbi picit karamellás, vajas, miközben édes és szénsavas, utóbbi pedig a vattacukorra és a tutti fruttira emlékeztetett minket. 

Bár a főételeket nem próbáltuk, így arról nem is tudok érdemben nyilatkozni, viszont annyi biztos, hogy széleskörű a választék, az előételektől kezdve a leveseken át a szendvicsekig és salátákig minden van, úgyhogy húsevőként és vegetáriánusként is találtok majd magatoknak valami finomat. 

Mi a desszertek közül választottunk kettőt, sajttortát és csokiszuflét, és bár először egy picit sokalltam az árát, be kell vallanom, hogy ennyire finom csokoládészuflét cukrászdák és éttermek kínálatában sem ettem még.

Az árak

Az áraknál mindenképp figyelembe kell venni azt is, hogy maga a hely, a berendezés, a hangulat varázslatos, ide betérni egy valódi élmény, amiért semmit nem fizetünk, csak és kizárólag azért, amit fogyasztunk. A meleg italok 500 és 1000 forint között, az alkoholmentes koktélok 1000, az alkoholosak pedig 2000 körül mozognak, budapesti viszonylatban, illetve azért, amit cserébe kapunk, ez egyáltalán nem vészes összeg.

Az ételek teljesen korrekt áron, 1000 és 2000 forint kaphatóak, a legdrágábbak a szendvicsek, illetve az előételek. Mint említettem, itt ettem az utóbbi idők egyik legfinomabb szufléját, amit talárban ülve, a filmekben szereplő hírlapokat olvasva fogyasztottam el, úgyhogy azt hiszem, ez volt életem egyik legjobban elköltött ezer forintja.

Fontos tudnivalók

Múlt hét csütörtökön nyílt meg a kávézó, és egyelőre, amíg felmérik az igényeket és az érdeklődés mértékét, csak csütörtöktől vasárnapig vannak nyitva 12:00-21:00 óráig. Asztalt foglalni telefonon és Facebookon is tudtok, nagyon aranyosan és gyorsan válaszolnak. Amit még érdemes tudni, hogy egyelőre csak készpénzes fizetés lehetséges, de a kávézótól 100-200 méterre van ATM, ha esetleg nem úgy készültetek.

Remélem, bár biztos vagyok benne, hogy ti is ugyanúgy fogjátok szeretni a kávézót, ahogyan én, és a ti szíveteket is elrabolja majd a varázsvilág, ez a hely tényleg a mi - a vendégek és egyben Harry Potter-rajongók - örömére készült.

Fotók: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon