
Joghurttal az igazi: 7 szuper recept, amelyben a tejtermék a főszereplő

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Édeskrumplis-cukkinis falatkák sütőben sütve: olajszag nélkül készül

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Próbáld ki Meghan Markle koktélparadicsomos tésztáját: olcsó és finom

Így távolítsd el a vörösborfoltot: 5 bevált tippet mutatunk

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás
A joghurt közel 70 éve képezi szerves részét az életünknek, nem mellesleg ételeinknek is. Legyen szó salátáról, pácról vagy desszertről, fontos kiegészítője mindegyiknek. Ezúttal a 7 legfinomabb, joghurttal készülő receptünket válogattuk össze.
A joghurt egy igen kedvelt és egészséges étel, amely már az 1950-es évek óta része az étkezéseinknek. Friss tejből készül, és lényegében egy erjesztett, pasztőrözött termék, amelyben rengeteg, a szervezet számára hasznos baktérium is megtalálható.
Amellett pedig, hogy jót tesz a testnek, számos süteménynek és salátának is elengedhetetlen alkotóeleme, miként már a pácokért rajongók szívébe is visszavonhatatlanul belopta magát fanyar ízével és krémes, lágy állagával.
Kukoricasaláta joghurtos öntettel
A hideg saláták, főleg a kukoricasaláta, nagy kedvence a magyar konyhának. Könnyen elkészíthető, és szinte bármivel feldobhatod, amivel csak jólesik. Az egyik legnépszerűbb receptúra a majonézes saláta, a joghurt azonban egy teljesen új irányt nyit a saláták mezsgyéjén. Ehhez a salátaöntethez a testesebb görög joghurtra érdemes alapoznod, amelyhez feta sajtot, kaliforniai paprikát és lila hagymát is adj bátran.

Ropogós csirkefalatok
Ez a recept a joghurtos pácra alapoz: ha te is így készíted, tutira omlós csirkemellet tálalhatsz. Lehetsz kezdő vagy haladó rántotthús-sütő, ezt a receptet kisujjból kirázod. A joghurtos pácba fokhagyma, só és bors is kerül, amit még jalapeño paprikával is megspékelhetsz a még különlegesebb íz érdekében.

Krémes hummusz
Mint azt már említettük, a joghurt rengeteg mindenhez passzol. Ilyen a hummusz is, amelyből kitűnő előételt tudsz készíteni. Csicseriborsó, kömény és tahini is kerül bele, ráadásul mindössze 10 perc elkészítened, majd kenheted is a kenyérre!

Csirkecomb joghurtos pácban
Hogyha kevés munkával szeretnél olyan csirkecombokat sütni, ahol szinte leolvad a hús a csontról, akkor ezt a joghurtos pácot mindenképpen ki kell próbálnod! A joghurt mellé füstölt paprika, oregánó és chilipehely is kerül, és pár óra hűtőben való pihentetés után sütheted is, úgy sokkal finomabb lesz.

Ír szódakenyér
Ennek a kenyérnek a nagy előnye, hogy nem szükséges keleszteni. Az egész mechanizmus a sütőpor és a szódabikarbóna párosára épül, a végeredmény pedig egy kívül ropogós, belül puha kenyér lesz. Csak arra figyelj, hogy ne sokat pepecselj a lépésekkel, mert sok múlik az időn. Csupán 10 perc összekeverni az alapanyagokat, és további 3/4 óra múlva már szelheted is a friss kenyeret.

Habkönnyű áfonyás-joghurtos sütemény
A nyár édes értelme bizony a desszertekben ölt testet. Ebben a pihe-puha, piskótás süteményben ezúttal az áfonyáé a főszerep, de bármilyen más, szezonális bogyós gyümölccsel is megvariálhatod, a végeredmény úgyis finom. És hogy mitől lesz a textúrája olyan puha? Természetesen a joghurttól és a tojáshabtól.

Indiai vajas csirke
Ha van még egy konyha, ami előszeretettel használja a joghurtot az ételeihez, akkor az az indiai konyha. A joghurt ugyanis meglágyítja az ételekhez adott különleges fűszereket, így bármilyen erős is legyen egy adott íz, a joghurt képes rá, hogy azt enyhítse. A vajas csirke egy klasszikus indiai étel, amely joghurtos páccal dolgozik, és olyan tradicionális fűszerek kerülnek bele, mint a garam masala, amelynek fő alkotóelemei a fahéj, a római kömény, a szerecsendió, a kurkuma és a koriander.

Fotók forrása: Getty Images