Tartalmas, feta sajtos kukoricasaláta: krémes joghurtos öntet borítja
Friss, ínycsiklandó kukoricasaláta pillanatok alatt: feta sajt és kaliforniai paprika teszi még izgalmasabbá.
A kukoricasaláta sok családban nagy kedvenc: a hidegen kínált finomság többféle recept szerint kipróbálható, a paletta egyik gyöngyszeme a majonézes változat, amit érdemes ízlés szerint plusz alapanyagokkal feldobni.
Így lesz még finomabb!
A joghurtos kukoricasaláta feta sajttal, kaliforniai paprikával és lila hagymával dúsítva csábít. Érdemes ennél a receptnél is apró változtatásokat alkalmazni, mert akkor még finomabb a saláta. Szezonjában friss tárkonnyal emeld az ízét, amikor pedig kapni csöves kukoricát, grillezd meg, majd a pirult szemeket tedd a salátástálba. Az ízesítők közül a cukor opcionális, mert van, aki édesen szereti, de füstölt paprikával is kipróbálhatod a csodás receptet!
Feta sajtos kukoricasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g kukoricakonzerv
- 1 darab kaliforniai paprika
- 1 fej lila hagyma
- 150 g feta sajt
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cukor (opcionális)
- 2 evőkanál citromlé (opcionális)
- 4 evőkanál görög joghurt
Elkészítés:
A kukoricakonzervet csepegtessük le. A paprikát mossuk meg, kockázzuk apróra. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A feta sajtot kockázzuk fel.
A kukoricát tegyük salátástálba, majd adjuk hozzá az előkészített paprikát, lila hagymát, feta sajtot, sót, borsot, cukrot, citromlevet és a joghurtot. Az egészet forgassuk alaposan egybe, majd fedjük le és tálalásig tároljuk hűtőben.
-
2024-03-30 07:50:02
-
2024-03-17 11:08:01
-
2023-07-15 11:08:02
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!