Tartalmas, feta sajtos kukoricasaláta: krémes joghurtos öntet borítja

Feta sajtos kukoricasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Friss, ínycsiklandó kukoricasaláta pillanatok alatt: feta sajt és kaliforniai paprika teszi még izgalmasabbá.

A kukoricasaláta sok családban nagy kedvenc: a hidegen kínált finomság többféle recept szerint kipróbálható, a paletta egyik gyöngyszeme a majonézes változat, amit érdemes ízlés szerint plusz alapanyagokkal feldobni.

Így lesz még finomabb!

A joghurtos kukoricasaláta feta sajttal, kaliforniai paprikával és lila hagymával dúsítva csábít. Érdemes ennél a receptnél is apró változtatásokat alkalmazni, mert akkor még finomabb a saláta. Szezonjában friss tárkonnyal emeld az ízét, amikor pedig kapni csöves kukoricát, grillezd meg, majd a pirult szemeket tedd a salátástálba. Az ízesítők közül a cukor opcionális, mert van, aki édesen szereti, de füstölt paprikával is kipróbálhatod a csodás receptet!

Feta sajtos kukoricasaláta

Feta sajtos kukoricasaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g kukoricakonzerv
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 150 g feta sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor (opcionális)
  • 2 evőkanál citromlé (opcionális)
  • 4 evőkanál görög joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricakonzervet csepegtessük le. A paprikát mossuk meg, kockázzuk apróra. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A feta sajtot kockázzuk fel.

A kukoricát tegyük salátástálba, majd adjuk hozzá az előkészített paprikát, lila hagymát, feta sajtot, sót, borsot, cukrot, citromlevet és a joghurtot. Az egészet forgassuk alaposan egybe, majd fedjük le és tálalásig tároljuk hűtőben.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük