Borkóstoló a Nemzeti Galériában, Akusztikus Piknik, Káli Vigasságok: a legizgalmasabb gasztroprogramok

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Július utolsó hetén izgalmasabbnál izgalmasabb programokon vehetsz részt, mindegyik különleges és egyedi, úgyhogy nem érdemes kihagyni őket.

Borozhatsz műalkotások társaságában, megkóstolhatod a Művészetek Völgye legizgalmasabb borait, részt vehetsz pincejáráson, piknikezhetsz akusztikus zene mellett és a sornak még mindig nincs vége.

Művészetek Völgye - Fókamaci Pop-Up Borbár

Kapolcs - július 19-28.

A Művészetek Völgyét szerintem senkinek nem kell bemutatni: tíz napra fesztiválhelyszínné alakulnak Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend utcái, terei, intézményei, épületei. Harmincöt helyszínen közel ezerötszáz programmal, koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, újcirkusszal, sporttal, beszélgetésekkel, workshopokkal és számos újdonsággal várja a látogatókat a három Balaton-felvidéki település. Gasztronómiai szempontból az egyik legizgalmasabb helyszín a Fókamaci Pop-Up Borbár Kapolcson, ahol a rendezvény legizgalmasabb borait kóstolhatjuk meg minden este. Kötetlen, interaktív borkóstolókon vehetünk részt a Kapolcs környéki borászokkal és a Közösségi Bor tagjainak saját készítésű borait is megkóstolhatjuk. A borászatok listáját a Borbár Facebook-oldalán találjátok.

Borszerda

Magyar Nemzeti Galéria - július 24.

2019 nyarán is borszerdák várnak minket minden héten a Nemzeti Galériában. Elképesztő műalkotások és kiváló borok társaságában tölthetjük a szerda estéinket. Júliusban minden szerdán más-más tematika szerint várják a vendégeket egy-egy izgalmas tárlatvezetésre, érdekes előadásra, kellemes élő zenére és egy nyáresti koccintásra 18 és 22 óra között. Mindezt a Magyar Nemzeti Galéria város fölé nyúló gyönyörű panorámateraszain és kupolaterében élvezhetjük, a borok pedig minden szerdán más borászat jóvoltából emelik az est fényét. Július 24-én a gyümölcsös tematika áll majd a középpontban. Ha esetleg lemaradnánk róla júliusban, augusztus 7-én és 14-én a Vasarely Múzeumban tartanak még két tematikus estet. Részleteket az esemény honlapján találtok.

kiallitas

Mátra Open Dűlőparti

Gyöngyöstarján, Csipkés dűlő - július 27.

Itt a nyár, úgyhogy ideje a szabadban élvezni a borokat. Július 27-én visszatérhetünk a természetbe és megnézhetjük, hol terem az isteni finom borokhoz a kiváló szőlő. Mi több, meg is kóstolhatjuk, milyen borok készültek az elmúlt években ezekből a szőlőkből és a Mátra Open csapatának más területeiről. Az eseményen Kovács Zita, Dubicz/Dunai Detti, Babiczki Laci és Kerekes Tomi vár a boraival. Lesz vendégborász is, Ludányi Gábor - GoBri személyében, aki izgalmas dűlőtúrára invitálja a vendégeket. A program 16-kor kezdődik a Csipkés dűlőn, ahol megcsodálhatjuk a mátrai szőlők panorámáját 360 fokban, majd kezdődik a piknik hideg borok, fröccsök és pogácsa társaságában, amit máglyagyújtás és szórakozás követ. Az ételekről a Gasztroamazonok gondoskodnak. A jegyárakról, belépőkről az esemény Facebook-oldalán találtok információkat.

Akusztikus Piknik

Badacsonyörs - július 27.

A Folly Arborétum és Borászat szervezésében minden szombaton akusztikus piknik várja a látogatókat az arborétum gyönyörű területén. Élő zene és festői környezet vár minden érdeklődőt, minden hétvégén más, de a mostani szombaton Felleg Dominik és Várhegyi Lucas Palmira zenél nekünk. Sétálhatunk egyet a gyönyörű kertben, piknikezhetünk a cédrusok árnyékában és megízlelhetjük a finomabbnál finomabb borokat, úgyhogy tényleg nem érdemes kihagyni ezt a kellemes szombati programot, ami kicsik és nagyok számára egyaránt kikapcsolódást nyújt. A pontos helyszínt és időpontot az esemény Facebook-oldalán találjátok.

piknik

Pincéről pincére

Abasár - július 27.

Szombaton 17 órától egészen késő estig nyitott pincék várják a látogatókat a Mátrai Borvidéken, Abasáron, amit egy közös mulatozás és utcazene követ. A Pincesoron olyan borászatokat látogathatunk meg, mint az Abasári Bormanufaktúra, Borsika Pince, Dér Pince, Kővágó Pince és a Pálinkás Pincészet. Természetesen nemcsak megnézni lehet őket, hanem egy kis borkóstoló is várja minden helyszínen az érdeklődőket. A program nyilvános, minden borrajongót szeretettel várnak. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Káli Vigasságok

Szentbékkálla - július 27-28.

A Káli Vigasságok számtalan eseményt és programot kínál a vendégeknek a festői környezetben. A falu mesebeli, vakolatdíszes házai a helyi építészet hagyományait őrzik. A település délnek tekintõ domboldalra kúszik fel, körben erdős hegyek veszik körül. A templomtól letekintve egészen a Balatonig ellátunk. Szentbékkálla nevezetessége a Kőtenger, mely - a hiedelem szerint - gyógyerővel rendelkezik. Ezen a csodálatos tájon várnak minket egész napos programok, kézművesek, helyi termelők, gasztrofinomságok, a gyerekeket pedig légvár csábítja be. Lesznek kiállítások, amelyeken gyönyörű festményeket és horgolásokat nézhetük meg, de részt vehetünk chilievőversenyen vagy főzőversenyen is. Részletesebb programot az esemény Facebook-oldalán találtok.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük