Ezek a kedvenc megoldásaink a melegszendvics felturbózására - 6 ötletet mutatunk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Maradék kenyér, megszáradt sajt, vagy éppen csak a főzési kedv teljes hiánya, mind jó ok lehet egy klassz melegszendvicshez - de hogyan csavarjunk rajtuk egyet?
A melegszendvics valójában lehet szomorú dolog is, hiszen általában akkor vetjük be, mikor nincs frissen főtt étel otthon, valójában azonban nem véletlen, hogy gyerekkorunkban ünnepnapnak számított az a vacsora, amelyiken előkerült a klasszikus fémdobozos melegszendvicssütő.
Aztán jöttek a modernebb masinák, így kamaszkorunkban gyakorlatilag a melegszendvics különböző változatain éltünk, és bár azóta sokkal ritkábban eszem ilyesmit, még mindig nagyon-nagyon jól tud esni. Most összeszedjük, melyek azok az apró trükkök, amikkel fel lehet dobni ezt a műfajt, ha esetleg nincs otthon már túl sok mindenünk.
Maradék zöldség
Párolt gomba, brokkoli, megmaradt karamellizált hagyma, mind csodás adalékok egy szendvicshez, elég belőlük egy-egy kanál és egészen más lesz a végeredmény.
Maradék hús
Leveshúsmaradék, sült csirke utolsó cafatai, mindenféle húsmaradvány köbre emel egy sima sajtos melegszendvicset, lehet fűszerezni, paradicsommal elkeverni, ketchupozni is. Itt például tépett csirkéből készítettük.
Lekvár
Igen, bár elsőre talán furcsán hangzik, de mivel a sajt nagyon jó lekvárral, a sajtos melegszendvicsbe is simán mehet egy nagy kanállal belőle. Ugyanilyen alapon kerülhet a sajt alá egy kis fonnyadt gyümölcs, különösen körte vagy alma, de itt muszáj megemlíteni Elvis Presley melegszendvicsét, amibe mogyoróvaj, banán és szalonna került.
Kenyérvariáció
A sajtos melegszendvics hamar unalmassá válhat, kivéve, ha nem kenyérrel készül, hanem például lepénykenyér, pita, tortilla, palacsinta vagy gofri az alapja, szóval bármi más hasonló maradékkal.
Savanyúság
Ez is furcsán hagzik elsőre, de gondoljunk csak a hamburgerekben megbújó csemegeuborka-karikákra. Na ugye, ennek megfelelően egy adag savanyú káposzta is csodákra lehet képes.
Szószok, mártások
A franciák legpuccosabb melgszendvicse voltaképpen egy sajtos-sonkás melegszendvics, egyetlen apró kiegészítő teszi különlegessé, ez pedig a besamel. Ugyanennek az analógiájára mindenféle szósz csodákat tesz, és itt nemcsak a ketchupra gondolunk, hanem a majonézre, egy kis tejfölre vagy barbeque-szószra, hagymalekvárra, chutneyra is.
Fotók: Ács Bori/Sóbors