Vegán street food, nagykőrösi meggy, sörözés fúvós zene mellett - Gasztroprogramokból továbbra sincs hiány

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tovább folytatódnak a nyári gasztroprogramok, tényleg minden hétre jut belőlük. A következő két hétvégén is szuper fesztiválok lesznek, úgyhogy lesz miből válogatni.

Kipróbálhatjuk, milyen a vegán street food, milyen a nagykőrösi meggy; megnézhetjük, milyen borokat kínál a Pincevölgy és az Istvándy család, melyik bor kapott Trófea-díjat; megtudhatjuk, mi mindent lehet készíteni barackból, illetve, hogy milyen érzés fúvós zene mellett söröket kóstolni?

Vegan Food Fest - Balatonkenese

Balatonkenese, Széchenyi Park - június 27-július 1.

Idén nyáron a magyar tenger mellé költözik a Vegan Food Fest, a Balaton Fesztiválon a színes programok mellett az ételudvar biztosítja a látogatók számára a növényi ételekkel járó ízkavalkádot. Mivel eddig csak a fővárosban lehetett megkóstolni a vegán különlegességeket, nagy öröm, hogy idén vidéken rendezik meg a fesztivált. Hazai és határon túli ételspecialitások növényi alternatíváival, bűntudatmentes édességekkel, vegán street food különlegességekkel, tápláló nyers ételekkel és szuperélelmiszerekkel várják az érdeklődőket, melyeket vegán és vegánbarát éttermek, cukrászdák biztosítanak. Olyan egyedi ételekkel is készülnek a kiállítók, amelyet sem a rendezvény előtt, sem a rendezvény után nem kóstolhatunk majd náluk. A kiállítók listáját hamarosan megtaláljátok az esemény Facebook-oldalán.

VI. Kőrösi Möggyfesztivál

Nagykőrös, Cifrakert - június 28-29.

Ha szereted a meggyet, ott a helyed a Kőrösi Möggyfesztiválon! Az ételek, italok jelentős részére igaz, hogy sok helyen elkészíthetőek az országban vagy a világon, mégis mindig van egy olyan város vagy ország, ahol a legjobbat, a legfinomabbat ehetjük belőle. Így van ez a meggyel vagy ahogy a kőrösiek mondják „möggy”-el is. Lehet az leves, sütemény, befőtt, lekvár formájában vagy éppen frissen szedve, egy nagy kosárban az asztal közepére téve, a nagykőrösi meggynek nincsen párja. Amellett, hogy isteni finom meggyes fogásokat kóstolhatunk, gazdag programcsokorral is várják az érdeklődőket: pl. főzőversennyel, közkedvelt előadók koncertjeivel és gyermekprogramokkal. Részletes információkat és a pontos időpontot az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

meggyfesztival

Tokodi Borút

Tokod, Pincevölgy - június 28-29.

Ez az a program, amin mindenkinek érdemes részt vennie, akit egy kicsit is érdekel a borászat és a borok. A borutat tizennegyedik alkalommal rendezik meg, nem véletlen a sikere. A színvonal minden évben egyre nő és egyre nagyobb és jobb szolgáltatásokat lehet igénybe venni. A rendezvényen a völgy borászait és a környező települések és borászatok képviselőit üdvözölhetjük, az általuk készített borokat ízlelhetjük meg. A kóstolás pénteken 16 órától kezdődik, ehhez egy emlékpoharat kell vásárolni, ami nem csak az isteni nedűk kóstolását, de az esti programra való belépést is lehetővé teszi. A résztvevő borászatok listáját és a programokat az esemény honlapján találjátok.

Sárvári Sörexpressz - Fúvószenei Fesztivál

Sárvár, Nádasdy-vár - június 28-30.

A fesztivál nemcsak a sörökkel, hanem a fúvós zenével is elvarázsol, ugyanis a Fúvószenei Fesztivál keretén beül kóstolhatjuk meg a jó hideg italokat. Részünk lesz a tradicionális fúvószenekari megnyitó ünnepségben, ahol több száz zenész játszik együtt és szórakoztatja közönségét. Utána látványosan felvonul a sárvári Sihu, amely Sörexpressz is lesz egyben, hiszen a fesztivál egyik fontos eleme lesz a sörfesztivál és sörbemutatók.
Mindezek mellett a hagyományos bor- és pálinkakóstolás is teret kap, de a kicsikre is gondoltak, a játszóház sem marad el, illetve könnyűzenei együttesek is fellépnek majd. A részletes programot az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Tornai Trófea Országos Premier

Budapest, Kóstolom Borbár - július 1. 19.00

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje néhány hete elnyerte az International Wine Challenge, a világ legbefolyásosabb borversenyének legmagasabb elismerését, a Trófea-díjat. A világ top 150 tétele közé került bor országos bemutatóját július 1-én, Budapesten tartják a Kóstolom Borbárban. Délután 1-től 6-ig a sajtó és a szakma, este 7-kor pedig a közönség találkozhat vele. A premier egy különleges kóstoló, amelyen a többi bor is a világ élvonalába tartozó, nemzetközi díjakkal, köztük IWC aranyéremmel elismert tétel. Ilyen válogatás különösen ritkán kerül a nagyközönség elé. Az eseményre jegyeket a Kóstolom Borbár honlapján tudtok venni.

barackfeszt

VIII. Gönci Barack Vigasság

Boldogkőváralja - július 6.

A Gönci Barack Vigasság egy igazi örömünnep, családias együttlét a barackos finomságok jegyében, melyet a vadregényes táj még üdítőbbé tesz. A gasztronómia és a természet szerelmeseinek valódi mennyország a Vigasság és a zempléni térség egyaránt. Eredetvédett gönci sárgabarack ihlette ételeket és italokat lehet megkóstolni, közben hangulatos, táncra csábító utcazene szól. A fő attrakción, a 19 féle BESTILLO pálinkán túl a fesztiválon idén már második alkalommal gondoskodnak a finom ételekről a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai kiváló minőségű fogásaikkal. Olyan közkedvelt észak-kelet magyarországi éttermek vesznek le mindenkit a lábukról, mint az Anyukám Mondta, az egri Macok, a debreceni IKON, a Nomád Hotel, a Leves Gasztroműhely, az Első Mádi Borház. A színes gasztronómiai kínálat mellett változatos workshopokon is részt vehetnek az érdeklődők. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az esemény honlapján találtok ezekről információkat.

Istvándy FESZtelen

Káptalantóti - július 3-7.

Az Istvándy család idén másodszorra nyitja meg a teljes birtokot több helyszínen a Tóti-hegy vonzáskörzetében. A rendezvény az Istvándy család által képviselt értékekről, gasztronómiáról, kultúráról és az igazi kikapcsolódásról szól balatoni panorámával és idilli környezettel fűszerezve. Július 3-án részt lehet venni a Kéknyelű Ízlelő elnevezésű sétálókóstolón, amelyet a varázslatosan szép káptalantóti Istvándy LIGET-ben tartanak. Az Istvándy család a pincészet jövőjét a Kéknyelű szőlőfajtában látja, amely az egész világon kizárólag a Badacsonyi borvidék dűlőin terem. A piknik hangulatú szabadtéri rendezvényre több mint 20 badacsonyi borász jelezte részvételi szándékát. A jegyekről, jelentkezésekről, részletes programokról az esemény Facebook-oldalán találtok információkat.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük