A legfinomabb gyümölcslevesek nyárra: ezeket csak szeretni lehet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Egy jól behűtött, gyümölcsös krémlevesnél nincsen üdítőbb fogás a nyári kánikulában: a kedvenc receptjeinket mutatjuk, te csak az elkészítésre koncentrálj!
Ezekkel a nyári gyümölcslevesekkel nem foghatsz mellé: annyira finomak, hogy hűsítő desszertként is megállják a helyüket. A legnagyobb előnyük, hogy kevés hozzávalóból és egyszerűen készülnek, így kánikulában is lesz kedved összedobni őket.
Bazsalikomos eperkrémleves
Ezt az eperkrémlevest rendhagyó módon bazsalikom ízesíti, a selymes állagért pedig a sűrű kókuszkrém felel. Mivel nem tartalmaz tejterméket, így a legnagyobb melegekben sem fenyeget az a veszély, hogy gyorsan megromlik, ráadásul tejérzékenyként és vegánként is bátran fogyaszthatod.
Kókuszos citromkrémleves
Az előzőhöz hasonlóan ebben a gyümölcslevesben is a kókusz a legfontosabb kiegészítő, és selymes kókusztej formájában kerül az ételbe. Mellé viszont citromlé és aromás reszelt citromhéj kerül, az egészet pedig vaníliás pudingpor hozza össze.
Hideg málnaleves
Nincs is jobb gyümölcs a nyári időszakban, mint a mézédesre érett, gurulós málna. Ha pedig nem csak frissen fogyasztanád, akkor az illatos szemeket leves formájában is élvezheted: készítsd el ezt a pár hozzávalós, egyszerű krémlevest, és jól behűtve fogyaszd.
Fahéjas szilvakrémleves
A szilva és a fahéj remek párost alkotnak, és ebben a krémlevesben ezt be is bizonyítják. Az ízeket tejszín lágyítja, ennek ellenére azonban kellemesen édes és savanykás marad. Ha nincs kéznél tejszín, akkor tejfölt vagy joghurtot is használhatsz.
Tejszínes meggyleves
A nyári időszak és a gyümölcslevesek verhetetlen sztárgyümölcse a meggy, így nem véletlen, hogy a mi válogatásunkból sem marad ki a belőle készülő krémleves. A savanykás meggyet ebben az esetben habtejszín egészíti ki, az ízesítésről pedig fahéj és szegfűszeg gondoskodik.
Joghurtos őszibarackleves
Őszibarackból kevesen készítenek levest, ami nagy hiba, hiszen az aromás gyümölcsből ez a fogás is mennyei lesz. Most egy főzés nélküli változatot mutatunk, amely görög joghurttól lesz krémes, és narancslétől frissítő.
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors, Sági-Kühn Zsófia / Sóbors