Ezek a kedvenc őszi krémleveseink: melengető fogások a szürke napokra
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
Egyszerűen elkészíthető, tápláló és mesés fogások, amelyekhez most minden hozzávalót megtalálsz a piacon. Elhoztuk a kedvenceinket inspirációnak!
A krémlevesek gyorsan készülő fogások, hiszen rengeteg időt megspórolhatsz azzal, hogy nem kell szabályosan, apróra feldarabolnod a zöldségeket.
Elég annyi, hogy mindent megfőzöl egy edényben, majd turmix vagy kézi botmixer segítségével pürésíted őket. Így az sem lesz probléma, ha véletlenül túlfőzöd valamelyik hozzávalót.
Immunerősítő céklakrémleves
A cékla nemcsak egy vitamindús és egészséges zöldség, de nagyon finom is. Sűrű, krémes levest készíthetsz belőle, amely ráadásul lenyűgöző bíborvörös színével még jobban eteti majd magát. Gyömbér hozzáadásával még inkább fokozhatod immunerősítő hatását.
Fűszeres sütőtökkrémleves
Ha neked is abszolút kedvenced a mézédes sütőtök, akkor valószínűleg imádni fogod a belőle készült krémlevest is. A céklához hasonlóan ez is gyömbérrel készül, kiegészítésként pedig rengeteg karamellizált fokhagyma is színesíti az ízélményt. Pirított tökmaggal kínáld!
Édesburgonya-krémleves
A sütőtökhöz hasonlóan az édesburgonyának is most jött el a szezonja: a mennyei köretek és egytálételek mellett pedig finom krémlevest is főzhetsz ebből a szuper alapanyagból. A tartalmasabb végeredményért pedig reszelj a tetejére cheddart vagy füstölt sajtot.
Vöröslencse-krémleves
Ez a leves amellett, hogy igazán tartalmas és fehérjedús, még az ázsiai ízek kedvelőinek is kedvez, hiszen currypaszta, lime és koriander is kerül bele. Az egészet pedig chilivel is megbolondíthatod, amely tovább fokozza melengető hatását.
Burgonyakrémleves egyszerűen
Alig valamiből áll össze, és hagyományos, magyaros ízeket idéz ez a selymes krumplileves. Sok fokhagymával készül, zeller és pirospaprika is kerül bele, a tetejére pedig friss zöldhagymát vagy pirított, ropogós bacondarabokat is szórhatsz.
Fokhagymakrémleves
Ez a leves az egyik személyes kedvencem, hiszen a tejszíntől mesésen selymes, a fokhagymától pedig optimálisan erőteljes ízű lesz. Ráadásul alig van vele munka, így kezdőként is bátran elkészítheted. Akkor lesz igazán finom, ha víz helyett alaplével főzöd, a tetejére pedig házi krutont is teszel.
Csicseriborsó-krémleves
Roppant egészséges és fehérjedús krémlevest készíthetsz csicseriborsóból, amelyet krumplival dúsíthatsz. Ha konzerves változatot használsz, akkor az áztatással és a főzéssel sem kell bajlódnod, egyszerűen szűrd le, és mehet is a levesbe. Ha szereted a pikánsabb ízeket, akkor kevés chilipehellyel is megbolondíthatod.
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors, Sági-Kühn Zsófia / Sóbors