Olyan ebben a pesti kávézóban reggelizni, mintha külföldön nyaralnánk

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hetedik kerület szélére már nem ér el a bulinegyed sugara, nem kapni minden sarkon artizán kávét és kézműves macaront, ezért is vagyunk nagyon hálásak egy olyan helyért a közelben, mint a Goat Herder.

Az István utca Rottenbiller utca felőli végébe belépve rögtön az az érzése támad az embernek, hogy nem Magyarországon, hanem valamelyik másik európai nagyvárosban van. Mindenki angolul beszél, néhány hónapja még a baristák sem tudtak magyarul, most ez épp fordítva volt - viszont mivel szinte minden vendég külföldi, nem sok magyar szót hallani.

A vendégek nagy százaléka a kávézóval szembeni Állatorvosi Egyetemről és a közeli McDaniels Collage-ból jön, szóval nem csak külföldi a hangulat, de olyan is, mint az egyetemi büféké. Lázasan magoló diákok és vizsga után megkönnyebbülten vihogó csajok adják az alaphangot, de ki tudja, talán nosztalgiából, talán mert mindezt angol nyelven teszik, egyik sem zavaró, sőt.

goatherder2 1 of 1

A kávé csodálatos, de még annál is finomabbak a reggelik. Külön nagyon szeretem bennük, hogy mindig vannak egészséges és vegetáriánus opcióik is. Tortillatekercsek sok zöldséggel, gyümölcssaláta, melegszendvicsek és Bircher-müzli, a kedvencem, amin iszonyú sok gyümölcs van. Persze az édességek is nagyon jók, és ők készítik mindet helyben, a csokis sütik és a csokicsipszes kekszek is finomak. 

goatherder

A hely egyetlen hátránya, hogy kicsi és mindig zsúfolt, érdemes olyankor menni, mikor épp nincs tanítás. Bár a kanapés kialakítás miatt az emberek itt a helymegosztást is sokkal európaibb módon képzelik el, nem tartanak hat méter távolságot egymás közt, és ha egy asztalnál valaki egyedül ül, simán lehuppannak melléjük a kávéjukkal.

goatherder3 1 of 1

A múltkor úgy dolgoztam ott, hogy mellettem egy srác egyenleteket oldott meg, csodálatos munkahangulat alakult ki - máskor a kislányom a mellettünk ülők kutyájával barátkozott össze. Néha az az érzésem ezzel a kávézóval kapcsolatban, hogy nem is az a legjobb benne, amit és ahogyan kínál, hanem az a néhány négyzetméternyi nagyvilág, amit az István utcába telepített. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük