8 mennyei pohárdesszert, ha nincs sok időd: kezdők is elkészíthetik
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Így készíts házi zöldségalaplevet: a héjak sem mennek kárba
A pohárdesszertek és -krémek esetében a hűtő végzi a legnagyobb munkát, neked csak pár percet kell rászánnod a napodból, ráadásul elronthatatlan a receptjük.
A pohárdesszertek szépsége az egyszerűségükben rejlik: könnyen és gyorsan összeállíthatók, nem kell hozzájuk bekapcsolni a sütőt, ráadásul kezdők is sikerrel összedobhatják őket. Még a legmutatósabb és több részfolyamatból álló recepteket is gyerekjáték elkészíteni, a vendégeid pedig majd csak ámulnak-bámulnak, milyen desszertet tettél eléjük!
Mandarinos pohárdesszert
Ha nincs sok energiád desszertet készíteni, ez a pohárkrém a tökéletes választás: az édes mandarint ropogós granolával és selymes joghurttal rétegezzük. Ha több időd van, a granolát házilag is összedobhatod, de boltival is tökéletesen működik a recept. A hagyományos joghurtot most kókuszjoghurtra cseréltük, így vegánként is elkészítheted ezt a desszertet!
Tejbegríz-pohárdesszert
Egy fokkal összetettebb, de semmivel sem bonyolultabb ez a grízes pohárdesszert: lényegében egy sima tejbegrízt kell hozzá főzni, amit aztán málnazselével rétegezve teszünk a poharakba. A gríz növényi itallal is készülhet, így vegánként vagy laktózérzékenyként is fogyaszthatod, illetve egy kevés magvaj is kerül bele, hogy krémesebb legyen.
Fehér csokis mousse
Két hozzávalóból is készíthetsz krémes desszertet, ha ezt a receptet követed: csak habtejszínre és fehér csokira lesz hozzá szükséged, illetve a megfelelő technikára. A csokitól édes és selymes, a tejszíntől pedig habos és könnyed lesz a krém, hidd el, ez a desszert abbahagyhatatlan. Fontos, hogy a tejszínből magas zsírtartalmút válassz, akkor lesz belőle szép, stabil habod.
Rákóczi-túrós pohárkrém
Ha kedveled a Rákóczi-túróst, ezt a pohárkrémet is imádni fogod: ízeiben abszolút hozza a nagy klasszikust, csak sokkal egyszerűbben és gyorsabban készül. Darált kekszet, túrókrémet és baracklekvárt kell rétegezni, hogy megkapd ezt a mennyei desszertet, de egy kis türelemre is szükséged lesz: tedd pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, úgy lesz igazán finom.
Banános pohárdesszert
Hihetetlenül egyszerűen, pár perc munkával készül ez a krémes, banános pohárdesszert, ráadásul alig kell hozzá valami. Az édes gyümölcsöt joghurttal és vaníliával kevert habtejszínnel kell rétegezni, mennyei és nagyon mutatós lesz a pohárkrém. Fontos, hogy főzés nélküli vaníliás krémport használj, ne pudingporral dolgozz!
Fekete-erdő pohárdesszert
Ha szereted a Fekete-erdő tortát és a tiramisut, ezt a pohárdesszertet is imádni fogod, ugyanis a két édesség szerelemgyereke. Amilyen mutatós, annyira egyszerűen készül: a meggy- és a csokiszószhoz csak össze kell melegíteni a hozzávalókat, a krém pedig mascarpone és habtejszín találkozásából születik. A kész desszertet tedd pár órára a hűtőbe, hogy megpuhuljon a piskóta.
Epres tiramisu
Ha már az előbb szóba került a tiramisu, próbáld ki a tavaszi-nyári változatát is: ez tojás nélkül, eperrel készül. A gyümölcsöt első lépésként pürésíteni kell, majd ezzel rétegezni a rumos kávéba áztatott babapiskótát és a görög joghurtos krémet. Mivel a recept tojás nélkül készül, nem kell tartanod egy esetleges szalmonellafertőzéstől a forró napokon, bátran kínálhatod.
Eperhab
Ha te is szeretted gyerekként a különböző gyümölcshabokat, nosztalgiázz, és készítsd el 10 perc alatt! Ez a változat nagyon egyszerűen készül: csak pürésítsd az epret egy kevés cukorral, majd keverd össze tejszínhabbal, és kész is vagy. A habot mindenképp tedd a hűtőbe 1-2 órára, mielőtt kínálnád, majd friss gyümölccsel megkoronázva tálald!
Fotók: Getty Images, Sági-Kühn Zsófia/Sóbors, Kapitány Beáta/Sóbors