Habkönnyű epres tiramisu pohárdesszert: tojás nélkül készül

eprestiramisu
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A meleg napokon nagyon jól fog esni ez a könnyű, frissítő, krémes pohárdesszert, mindenképp jól behűtve kínáld.

Az olasz kedvencet nyári kivitelben is elkészítheted, ha friss gyümölccsel, jelen esetben eperrel turbózod fel. Ez a recept tojás nélkül készül, így nem kell tartanod egy esetleges szalmonellafertőzéstől a forró napokon, de a tejtermékek miatt így is fontos, hogy hűtőben tárold az édességet. 

Mint a klasszikus receptben, a babapiskótát ebben a változatban is rumos kávéba áztattuk, de ha gyerekeknek készül a desszert, az alkoholt hagyd el, a kávé helyett pedig használj gyümölcslevet. A krém nagyon könnyű és friss lesz, ugyanis a mascarponét görög joghurttal lazítottuk, de akár egy kevés tejszínhabot is keverhetsz bele, hogy légiesebb legyen az összhatás.

Epres tiramisu pohárdesszert

eprestiramisu2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 gramm eper
  • 3 ek cukor
  • 1 darab citrom
  • 250 gramm mascarpone
  • 250 gramm görög joghurt
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 8 darab babapiskóta
  • 100 ml kávé
  • 3 ek rum
  • kakaópor (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Az eper leveleit szedjük le, mossuk meg a gyümölcsöt, majd pürésítsük le 1 evőkanál cukorral és citromlével.

A mascarponét, a görög joghurtot, 2 evőkanál cukrot, a vaníliát és 1 evőkanál citromlevet keverjünk alaposan össze.

A kihűlt kávét keverjük össze a rummal. A babapiskótát törjük félbe.

Készítsünk elő 4 kis tálkát/poharat. Tegyünk mindegyik aljára egy kevés eperpürét. A babapiskóta-darabokat áztassuk a kávés keverékbe, majd tegyünk mindegyik pohárba 2 darabot. Kanalazzunk rájuk egy kevés mascarponés krémet, majd ismét eperpüré és babapiskóta következzen. Mascarponéval zárjuk. Ha szeretnénk, szórjuk meg a tetejét kakaóporral.

Tegyük a pohárdesszertet a hűtőbe legalább 2 órára, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük