![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Négy szuper sajtos tészta négy ismert arctól – Van, aki karfiolt tesz a tésztához, míg más szalonnát
![sajtos cover](https://kep.index.hu/1/0/3240/32405/324058/32405839_2484883_d4045b9598d4cafb814eaab0ba186355_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A sajtos tészta az amerikaiak kedvenc tésztaétele, amit még egy gyerek is gond nélkül el tud készíteni. A sajtban gazdag ételnek ezer variációja van, az egyszerű mikrós verziótól a Gordon Ramsay-féle felturbózott változatig.
Mi is szeretjük a sajtos tésztát, épp ezért az oldalon is szerepet kapott már a kiadós finomság többféle változatban, hiszen ahány ház, annyi szokás. Ez a mondás az ismert séfekre is igaz, mert ezt az egyszerűnek tűnő ételt sem készítik ugyanúgy.
A cikkben négy receptet mutatunk be, négyféle sajtos tésztát négy séftől - ők, hogyan is készítik az amerikaiak kedvencét.
Gordon Ramsay zöldséggel gazdagítja
A híres séf sok helyen megfordult a világban, ismeri az alapanyagokat és nagyon helyén van az ízlése, sajtos tésztáját ugyan nem volt szerencsém kóstolni, de a receptjét érdemes kipróbálni, mindenki odáig lesz érte.
Ramsay egy fej karfiolt rózsáira szed, majd sós vízben puhára főzi. Főzés után a karfiol jeges vízbe kerül, hogy véletlenül se főjön tovább. A szakács a karfiol főzővizét nem önti ki, abba teszi a tésztát és puhára főzi. A karfiollal és kevés vajjal összekeveri, majd elkészíti a mártást, ami körbeöleli a tésztát.
A szakács besamelmártást készít, amibe mustár és cayenne-, illetve fekete bors kerül. A séf háromféle sajtot kever össze, ennek a felét a szószba keveri, majd beleforgatja a tésztás karfiolt, végül fog egy hőálló edényt, beleönti az egészet, a maradék sajthoz kakukkfüvet kever, rászórja a tésztára és sütőben aranybarnára süti. A Ramsay-féle sajtos tészta gazdagabb a karfioltól, intenzív aromák jellemzik, egyszerre ropogós és krémes.
![sajtos2ct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3240/32405/324059/32405901_583336f356318b8072636f18f578ef44_wm.jpg)
Ree Drummond mustárt használ
Kedvenc bloggerem sajtos tésztájába mustárpor kerül. Miközben a tésztát főzi, készít egy fehérmártást, ami majdnem ugyanolyan, mint a besamel, annyiban tér el tőle, hogy a jól ismert fűszerezés helyett mustárpor kerül a szószba. Egy felvert tojást is a mártáshoz adagol, majd reszelt cheddarral gazdagítja, sóval, borssal fűszerezi. A tésztát belekeveri a sűrű mártásba, ezután hőálló tálba szedi, a tetejére rengeteg cheddar kerül, majd mehet is a sütőbe aranybarnára sülni.
Jeff Mauro sajtos tésztájában szalonna is roppan
A Food Network mindig jó kedélyű szakácsa rajong a sajtért és a szalonnáért, ezért az ő sajtos tésztájában pancetta roppan. A büszke chicagói séf kockára vágja a pancettát, majd saját zsírján lepirítja, ezután abban az edényben, amiben a szalonna pirult, készít egy fehérmártást, amibe chili és fokhagyma kerül. A mártásba háromféle sajtot főz bele, majd összekeveri a tésztával, hőálló edénybe önti, sajt helyett pedig szalonnakockákkal kerül a sütőbe röpke 10-15 percre. Mauro sajtos tésztája brutálisan laktató és eszméletlenül finom, a szalonna nagyon jól illik bele.
![sajtosct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3240/32405/324058/32405819_830a93708da2c2043190e41107231b8f_wm.jpg)
Rihanna sajtos tésztája nagyon pikáns
A tökéletes alakkal megáldott barbadosi énekesnő, Rihanna nem veti meg a finom falatokat, ha arról van szó, bármikor összedob egy sajtos tésztát. Méghozzá nem is akármilyet. Mivel szereti a tüzes ízeket, így a sajtos tésztájában bőven van alapanyag, ami csíp.
Az énekesnő először is kifőzi a tésztát, majd a főtt tésztához reszelt hagyma, újhagyma és csípős chilipaprika kerül, ezeket az alapanyagokat jól összekeveri. Ezután mustár és ketchup, só, bors és sajt kerül a tésztára, ennek teljesen rá kell olvadnia. Ha ráolvadt, leveszi a tűzhelyről és friss újhagymával megszórva kínálja.
Fotók: Getty Images