
Szuper trükk: így magozd a cseresznyéd trancsír nélkül, hogy szép maradjon
Cseresznyemagozás szívószállal: a konyhai trükk, ami bevált
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Epres túrókrémmel készült piskótatekercs: mutatós és finom

Mennyei shakshuka: fűszeres paradicsomos ragu lágytojással

Sütőben sült, gombás csirkefasírt: nem lesz olajszag a konyhában

Így készül az indiai zöldségfasírt: cukkinis változatot mutatunk

A tavasz 6 legfinomabb spárgás receptje: a reggelin át a könnyű vacsoráig
Ma egy olyan konyhai trükköt mutatunk nektek, amitől mindannyian fellelkesedtünk a kipróbálásakor, de még az operatőrünk, István is elismerte, hogy ennek tényleg van értelme, pedig ő aztán semmiképpen sem erről híres. Videósorozatunknak nem titkolt célja, hogy megóvjunk benneteket az idétlen próbálkozásoktól, és a talmi trükköktől. Mondhatni, helyettetek bukunk el, mintegy közszolgálatilag. Ezúttal azonban győztünk.
Cseresznyemagozásról van szó. Cseresznyét (meggyet) alapból kétféleképpen szoktunk magozni: vagy kézzel, ami egy roppant undok dolog, fröccsen a piros lé, és mindent beterít, vagy pedig meggymagozó szerkezettel, ami nem kevésbé undok dolog, lásd fent, csak talán egy kicsivel gyorsabb. És még a cseresznye is egy csúnya paca lesz utána, amit nem tennénk a muffinunk tetejére.

Ezzel szemben, ha szívószállal magozzuk, a cseresznye gyönyörűen egyben marad (az alján lévő lyukat vissza tudjuk zárni), a módszerről pedig, kipróbálás után elmondhatjuk, hogy meglepően gyors, és élvezetes. Igen, mi élvezni szoktuk a konyhai műveleteket, ezért csinálunk gasztronómiai újságot, ahelyett, hogy bőrt tímárolnánk, például.
Természetesen hoztunk nektek egy másik módszert is, amit szintén egy virális foodhack videóban láttunk: a biztosítótűvel magozást. Nézzétek a videónkat, és tapasztaljatok közvetve, rajtunk keresztül!