Vegán menüsor a tökéletes karácsonyhoz: a kedvenc receptjeinket mutatjuk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Fontos számodra a növényi alapú étkezés, de nincs ötleted karácsonyra? Semmi gond, mert egy teljes vegán menüsort állítottunk össze a számodra, így neked már csak az elkészítéssel kell foglalkoznod!
Bár a karácsonyi időszak elsősorban nem az evésről-ivásról szól, de kétségtelenül szerves része az ünneplésnek. A menü megtervezésében nyújtunk most segítséget azzal, hogy összeállítottunk egy teljes vegán menüsort, így kompromisszumok nélkül készülhetsz a meghitt időszakra.
Az alábbi fogások az idei személyes kedvenceim. Többük hátterében nem kevés kísérletezés és újratervezés áll, és rengeteg pozitív visszajelzés garantálja, hogy bármelyiket is választod, a sikert előre elkönyvelheted.
Előétel – Narancsos céklasaláta
Ez a nem hétköznapi saláta nemcsak különleges és finom, de csodaszép is, így tökéletes vendégváró lehet. Az elkészítése nem bonyolult, és vibráló színeivel biztosan meghozza az étvágyat a menü többi részéhez is.
Leves – Fűszeres krémleves hokkaido tökből
A melengető, fűszeres, enyhén pikáns krémleves tökéletes választás az ünnepi alkalmakra is. Különlegessége ugyanis, hogy az elterjedtebb sütőtök helyett hokkaido tökből, azaz japán sütőtökből készül, amelynek nemcsak a színe intenzívebb árnyalatú, de krémesebb és ízesebb ételek készülhetnek belőle.
Főétel – Paradicsomos töltött káposzta
Ha rutinos vagy a töltött káposzta készítésében, akkor azért, ha pedig még sosem fogtál neki, akkor azért legyen ez az első számú választásod, ha vegán főételről van szó. Tökéletesen ízes, szaftos és fehérjedús, és elképesztő mértékben megközelíti az eredetit úgy ízben, mint állagban.
Desszert – Csokitorta földimogyorós krémmel töltve
Nemcsak isteni finom, de mutatós is, így ez a csokitorta az ünnepi asztal éke lesz. A tej és tojás nélkül készülő piskóta intenzíven kakaós, puha és napok után is szaftos, a benne lévő vegán krémsajtos-mogyoróvajas krém pedig hihetetlenül selymes.
És az innivaló sem maradhat el
Ez a házi csokilikőr annyira finom, hogy akár második desszertnek is beillik. Krémes, selymes, és bármelyik baráti vagy családi beszélgetést megédesíti. Nem mellesleg pedig gasztroajándéknak is szuper!
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors