20 perces epermisu: könnyű és isteni finom a tiramisu tavaszi testvére
Véletlenül tökéletes sütik sorozat
4
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Könnyebb, tavaszibb, mint a klasszikus tiramisu, de legaláb ugyanolyan finom. Gyors desszert, biztos sikerre vágyóknak.
Az úgy kezdődött, hogy engem minden évben meglep ez a pünkösd vasárnap. Mármint nem a létezése, hanem az, hogy nincsenek boltok. Idén is így történt, súlyosítva azzal, hogy hétfőre egy barátnőm szülinapjára mentünk, ahová szerettem volna vinni egy tortát, amihez - nyilván - vasárnap terveztem bevásárolni.
Persze a kamra is üres volt, úgyhogy egy benzinkutas Spar készletéből kellett kiindulni, ilyenkor általában tiramisu a megoldás, babapiskóta, tojás és mascarpone még ott is kapható, az ünnepelt szereti, pipa.
Aztán megláttam, hogy VÉGRE megjelent a kedvenc helyemen a kedvenc epresem, így született ez az édesség, tök saját fejből, ráadásul rohanva. Mint az ilyen próbálkozások általában: isteni lett.
Epermisu
Hozzávalók 10 adaghoz
- 20 dekagramm babapiskóta
- 50 dekagramm mascarpone
- 3 deciliter görög joghurt
- 3 darab tojás, szétválasztva
- 4 evőkanál házi vanília esszencia (vagy vaníliás cukor+rum/vodka)
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál amaretto vagy rum
- 3 deciliter tej áztatni
- 1 kilogramm eper
Elkészítés:
1. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéből verj kemény habot
2. Keverd össze a tojások sárgáját a mascarponéval, a görög joghurttal, a cukorral, és a vaníliával. (Vagy vaníliás cukorral és pár evőkanál tetszőleges alkohollal)
3. Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot a másik krémbe
4. Egy mélytányérba önts tejet, keverd bele az amarettót/rumot.
5. Készíts elő egy jó nagy tálat
6. Mártogasd a tejbe a fél adag babapiskótát (nem kell áztatni!), és egy rétegben rakd ki vele a tál alját.
7. Szórd meg az eper negyedével, ha nagyok a szemek, előtte fel is darabolhatod.
8. Kanalazd rá a krém felét.
9. Mártogasd és rakosgasd a krém tetejére a babapiskóták másik felét.
10. Szórd rá az eper negyedét.
11. Kanalazd rá a maradék krémet, terítsd nagyjából szét
12. Szórd a tetejére az eper felét. Ha szeretnéd, menta vagy citromfűlevelekkel díszítheted, ha bátor vagy, akkor próbáld ki bazsalikommal.
2. Keverd össze a tojások sárgáját a mascarponéval, a görög joghurttal, a cukorral, és a vaníliával. (Vagy vaníliás cukorral és pár evőkanál tetszőleges alkohollal)
3. Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot a másik krémbe
4. Egy mélytányérba önts tejet, keverd bele az amarettót/rumot.
5. Készíts elő egy jó nagy tálat
6. Mártogasd a tejbe a fél adag babapiskótát (nem kell áztatni!), és egy rétegben rakd ki vele a tál alját.
7. Szórd meg az eper negyedével, ha nagyok a szemek, előtte fel is darabolhatod.
8. Kanalazd rá a krém felét.
9. Mártogasd és rakosgasd a krém tetejére a babapiskóták másik felét.
10. Szórd rá az eper negyedét.
11. Kanalazd rá a maradék krémet, terítsd nagyjából szét
12. Szórd a tetejére az eper felét. Ha szeretnéd, menta vagy citromfűlevelekkel díszítheted, ha bátor vagy, akkor próbáld ki bazsalikommal.
Címkék: