20 perces, villámgyors pác, amitől biztosan puha lesz a csirkemell

olívaolajban citromban pácolt csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az olívaolajtól puha, a citromlétől pedig pikáns lesz a csirkemell, ami egy gyors és könnyed vacsorának is tökéletes.

A csirkemell akkor lesz a legpuhább, ha pácban áll, így biztosan nem szárad ki, és akár még másnap, friss salátával kínálva, vagy szendvicsbe téve is tökéletes ebéd lesz.

A pácolásnál arra kell ügyelni, hogy a hús elég időt töltsön a pácban. Ezen az időn nem szabad spórolni, mert így a pác minden összetevőjét magába szívja a hús, és még akkor is puha lesz, ha nem kap plusz zsiradékot sütésnél. A citrom az egyik kedvenc pácalapanyag, amelyhez már csak egy-két alapfűszer szükséges. Aki kicsit pikánsabban szereti, tegyen hozzá chilit, kardamomot, de az alapverzióval is elégedett lesz.

20 perces pác

olívaolajban citromban pácolt csirkemell recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 szelet csirkemell
  • 2 darab citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint
  • opcionális chili
  • ízlés szerint kardamommag
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket tisztítsuk meg, tegyük bele egy tálba, sózzuk, borsozzuk. Szórjunk rá ízlés szerint chiliport, citromlevet és olívaolajat, majd óvatosan masszírozzuk bele. A kardamommagot nyomjuk össze késsel, tegyük bele a pácba, majd az egészet takarjuk le folpackkal. Tegyük be a hűtőbe néhány órára. 

Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd tegyük bele a csirkemelleket úgy, hogy plusz zsiradékot már ne tegyünk hozzá. Pirítsuk meg a csirkemelleket, majd öntsük rá a pácot, közepes hőmérsékleten pároljuk teljesen puhára.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük