![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A hétköznapok megmentője: paradicsomos rakott tészta
Így kerül 30 perc alatt meleg vacsora az asztalra
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Naná, hogy tésztát a legkönnyebb főzni, ha már szeretnénk valami meleget vacsorázni. De ezúttal toljuk be a sütőbe is, hogy ne csak a szokásos főtt tészta, szósz és sajt legyen a tányéron.
Jó minőségű paradicsomszószokat (tessék elolvasni a címkét, és bátran próbálgatni) már több helyen kaphatunk, tészta mindig van otthon, a trappistát pedig cseréljük le mozzarellára, és ha tehetjük, engedjünk meg magunknak egy grana padano sajtot a tetejére. Ennyi elég is a sikerhez, de tovább gazdagíthatjuk sonkával, gombával, zöldségekkel…
Ehhez a recepthez tényleg semmiféle konyhai tudásra nincs szükség, mivel kész szósszal dolgozunk. A fantáziánkat azért nyugodtan elereszthetjük, lényeg, hogy valamennyire stílusban maradjunk.
Sajtimádók figyelmébe!
A legfontosabbat, a közepén lévő nyúlós sajtot viszont semmiképpen sem hagyjuk ki, mert azt mindenki imádni fogja.
Paradicsomos rakott tészta
![paradicsomos rakott tészta 650](https://kep.index.hu/1/0/2909/29097/290972/29097219_cdb91c18aa13290de7dc37eb924e0825_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 35 dekagramm tészta
- 3.5 deciliter fűszeres paradicsomszósz
- 3 darab mozzarella
- 5 dekagramm grana padano sajt
- 1 marék olívabogyó
Elkészítés:
1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, és átforgatjuk a szószban.
2. Hogy ne száradjon ki a tészta, és az üveg falán maradt szósz se vesszen kárba, egy kevés vízzel öblítsük ki.
3. Egy sütőedénybe rétegezzük a paradicsomos tésztát és a szeletelt mozzarellát. A tetejére halmozzuk a reszelt grana padanot, és megszórjuk egy nagy marék olajbogyóval.
4. Tegyük be a sütőbe 15-20 percre, és már tálalhatjuk is. Ha van friss bazsalikomunk, mindenképp dobjunk a tetejére!
2. Hogy ne száradjon ki a tészta, és az üveg falán maradt szósz se vesszen kárba, egy kevés vízzel öblítsük ki.
3. Egy sütőedénybe rétegezzük a paradicsomos tésztát és a szeletelt mozzarellát. A tetejére halmozzuk a reszelt grana padanot, és megszórjuk egy nagy marék olajbogyóval.
4. Tegyük be a sütőbe 15-20 percre, és már tálalhatjuk is. Ha van friss bazsalikomunk, mindenképp dobjunk a tetejére!
Címkék:
Olvasd el ezt is!