A hétköznapok megmentője: paradicsomos rakott tészta
Így kerül 30 perc alatt meleg vacsora az asztalra

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Naná, hogy tésztát a legkönnyebb főzni, ha már szeretnénk valami meleget vacsorázni. De ezúttal toljuk be a sütőbe is, hogy ne csak a szokásos főtt tészta, szósz és sajt legyen a tányéron.

Jó minőségű paradicsomszószokat (tessék elolvasni a címkét, és bátran próbálgatni) már több helyen kaphatunk, tészta mindig van otthon, a trappistát pedig cseréljük le mozzarellára, és ha tehetjük, engedjünk meg magunknak egy grana padano sajtot a tetejére. Ennyi elég is a sikerhez, de tovább gazdagíthatjuk sonkával, gombával, zöldségekkel…

Ehhez a recepthez tényleg semmiféle konyhai tudásra nincs szükség, mivel kész szósszal dolgozunk. A fantáziánkat azért nyugodtan elereszthetjük, lényeg, hogy valamennyire stílusban maradjunk.

Sajtimádók figyelmébe!

A legfontosabbat, a közepén lévő nyúlós sajtot viszont semmiképpen sem hagyjuk ki, mert azt mindenki imádni fogja.

Paradicsomos rakott tészta

paradicsomos rakott tészta 650

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 35 dekagramm tészta
  • 3.5 deciliter fűszeres paradicsomszósz
  • 3 darab mozzarella
  • 5 dekagramm grana padano sajt
  • 1 marék olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, és átforgatjuk a szószban.

2. Hogy ne száradjon ki a tészta, és az üveg falán maradt szósz se vesszen kárba, egy kevés vízzel öblítsük ki.

3. Egy sütőedénybe rétegezzük a paradicsomos tésztát és a szeletelt mozzarellát. A tetejére halmozzuk a reszelt grana padanot, és megszórjuk egy nagy marék olajbogyóval.

4. Tegyük be a sütőbe 15-20 percre, és már tálalhatjuk is. Ha van friss bazsalikomunk, mindenképp dobjunk a tetejére!
Ezt is szeretjük