A hétköznapok megmentője: paradicsomos rakott tészta
Így kerül 30 perc alatt meleg vacsora az asztalra
1
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Felismered, milyen gomba van a képen? Ősszel különösen hasznos lehet
Foszlós házi kenyér: tökéletes szendvicsalap
Sütőtökös kölesfelfújt sok mazsolával: őszi desszert a javából
Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá
Így ne tisztítsd soha a késeidet: 3 gyakori hibát mutatunk
Naná, hogy tésztát a legkönnyebb főzni, ha már szeretnénk valami meleget vacsorázni. De ezúttal toljuk be a sütőbe is, hogy ne csak a szokásos főtt tészta, szósz és sajt legyen a tányéron.
Jó minőségű paradicsomszószokat (tessék elolvasni a címkét, és bátran próbálgatni) már több helyen kaphatunk, tészta mindig van otthon, a trappistát pedig cseréljük le mozzarellára, és ha tehetjük, engedjünk meg magunknak egy grana padano sajtot a tetejére. Ennyi elég is a sikerhez, de tovább gazdagíthatjuk sonkával, gombával, zöldségekkel…
Ehhez a recepthez tényleg semmiféle konyhai tudásra nincs szükség, mivel kész szósszal dolgozunk. A fantáziánkat azért nyugodtan elereszthetjük, lényeg, hogy valamennyire stílusban maradjunk.
Sajtimádók figyelmébe!
A legfontosabbat, a közepén lévő nyúlós sajtot viszont semmiképpen sem hagyjuk ki, mert azt mindenki imádni fogja.
Paradicsomos rakott tészta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 35 dekagramm tészta
- 3.5 deciliter fűszeres paradicsomszósz
- 3 darab mozzarella
- 5 dekagramm grana padano sajt
- 1 marék olívabogyó
Elkészítés:
1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, és átforgatjuk a szószban.
2. Hogy ne száradjon ki a tészta, és az üveg falán maradt szósz se vesszen kárba, egy kevés vízzel öblítsük ki.
3. Egy sütőedénybe rétegezzük a paradicsomos tésztát és a szeletelt mozzarellát. A tetejére halmozzuk a reszelt grana padanot, és megszórjuk egy nagy marék olajbogyóval.
4. Tegyük be a sütőbe 15-20 percre, és már tálalhatjuk is. Ha van friss bazsalikomunk, mindenképp dobjunk a tetejére!
2. Hogy ne száradjon ki a tészta, és az üveg falán maradt szósz se vesszen kárba, egy kevés vízzel öblítsük ki.
3. Egy sütőedénybe rétegezzük a paradicsomos tésztát és a szeletelt mozzarellát. A tetejére halmozzuk a reszelt grana padanot, és megszórjuk egy nagy marék olajbogyóval.
4. Tegyük be a sütőbe 15-20 percre, és már tálalhatjuk is. Ha van friss bazsalikomunk, mindenképp dobjunk a tetejére!
Címkék: