A sütőtökös brownie mindig lágy és szaftos marad belül
És még egészségesebb is
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Folyamatosan mutatjuk itt a jobbnál jobb recepteket, amiket az ősz különböző csodás terméseiből készíthettek el, de nem lehetne már végre egy rendes süti recept, amiben liszt, csoki, vaj meg egy csomó cukor van? Nem. Sőt, mi több, a bownie-t is megcsináljuk sütőtökös verzióban.
Szerintem ugyanis az étel az, ami valaha élt, lélegzett és mozgott, és minél kevesebb idő és feldolgozási eljárás választja el ettől az állapottól, annál jobb, értékesebb táplálékról beszélünk. Az pedig most bőven terem, örülj neki inkább. Ráérsz majd télen lekváros buktát sütni, most a zöldségeknek és a gyümölcsöknek van itt az ideje, használd őket lelkesen!
Az ilyen sütikben egyébként az a legjobb, hogy sokkal szaftosabbak, finomabbak, ízdúsabbak, mint a sima változat. Márpedig egy brownie-nál egyszerűen kulcskérdés, hogy belül szaftos és lágy legyen.
A-vitamin bomba
Mint annyi sütőtökös étel, ennek a receptje is úgy kezdődik, hogy vágj fel egy tököt, és süsd meg a sütőben. Vagy, ne dobd ki a tegnapról megmaradt sült tököt, amire ma már aligha fogja bárki izgatottan rávetni magát, hanem inkább lényegítsd át süteménnyé. Így már a legválogatósabb gyerekek és felnőttek is meg fogják enni, és nem is tudják, hogy közben egy csomó értékes tápanyagot is magukhoz vettek a mindig muszáj csoki mellé.
Sütőtökös brownie
Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dekagramm jó minőségú (minimum 65%-os) étcsoki
- 12 dekagramm vaj
- 22 dekagramm cukor
- 1 csipet só
- 15 dekagramm liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 darab tojás
- 10 dekagramm sütőtökpüré
- 1 evőkanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A csokit és a vajat gőz fölött, keverőtálban összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a vaníliakivonatot is.
Kissé hagyjuk kihűlni, majd egyesével belekeverjük a tojásokat és a sütőtökpürét is.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, és beleszitáljuk a masszába, ezzel is jól elkeverjük.
Kivajazunk-lisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk egy oldalas tepsit, és beletöltjük a masszát.
Betoljuk a sütőbe, és nagyjából fél óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, de belül még ragacsos.
Fotó: Shutterstock