
Fehér BBQ szósz, avagy Alabama – Grillhúsok ínycsiklandó kísérője
Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára
Ropogós

Frissítő brokkolisaláta krémes öntettel: nem kerül bele majonéz

Sűrű, gazdag sültpaprika-krémleves: melegen és hidegen is isteni

Csodafinom kakaós palacsinta: bármilyen töltelékkel jólesik

Szaftos, csirkés rigatoni: a fűszeres paradicsomszósz is megér egy misét

Kurkumás tea tele fűszerekkel: forró ital a vírusok ellen
Az Alabama-szósznak több mint húszféle változatát olvastam már, tényleg nincsen egységes receptje, de talán nem is baj - így szabadon lehet variálni az alapanyagokat, majd eldönteni, melyik a szívünknek legkedvesebb verzió.
Számomra a lent olvasható recept az abszolút nyerő: majonéz, mustár, torma és fűszerek alkotják. Végtelenül egyszerű, mégis nagyszerű szósz, amely mindenhez jól passzol.
Felhasználása
Alapvetően grillezés közben használják, a sütés vége előtti percekben kenik a húsra. Azonban, ha mégsem így fogyasztanánk, akkor mártogatósnak is tökéletes, a meggrillezett részeket tunkoljuk a fehér szószba. Halak, sült húsok mellé is jó választás, sőt, salátadresszingként is felhasználható.
Tudom, hogy mindig ismétlem magam, de majonézből tényleg érdemes házit használni, illetve, ha mártogatósnak készítenénk és könnyedebbre szeretnénk, akkor helyettesítsük a majonéz felét görög joghurttal.
Alabama BBQ szósz

Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 bögre majonéz
- 0.25 bögre almaborecet
- 1 evőkanál mustár
- 2 teáskanál torma
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 0.25 teáskanál fokhagymapor
- 0.25 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
Egy kisebb tálban alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Tegyük légmentesen zárt edénybe vagy üvegbe a szószt, hűtőben egy hétig eláll.
Fotó: Getty Images