Fehér BBQ szósz, avagy Alabama – Grillhúsok ínycsiklandó kísérője

1
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az Alabama-szósznak több mint húszféle változatát olvastam már, tényleg nincsen egységes receptje, de talán nem is baj - így szabadon lehet variálni az alapanyagokat, majd eldönteni, melyik a szívünknek legkedvesebb verzió.

Számomra a lent olvasható recept az abszolút nyerő: majonéz, mustár, torma és fűszerek alkotják. Végtelenül egyszerű, mégis nagyszerű szósz, amely mindenhez jól passzol.

Felhasználása

Alapvetően grillezés közben használják, a sütés vége előtti percekben kenik a húsra. Azonban, ha mégsem így fogyasztanánk, akkor mártogatósnak is tökéletes, a meggrillezett részeket tunkoljuk a fehér szószba. Halak, sült húsok mellé is jó választás, sőt, salátadresszingként is felhasználható.

Tudom, hogy mindig ismétlem magam, de majonézből tényleg érdemes házit használni, illetve, ha mártogatósnak készítenénk és könnyedebbre szeretnénk, akkor helyettesítsük a majonéz felét görög joghurttal. 

Alabama BBQ szósz

alabamarecept

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 bögre majonéz
  • 0.25 bögre almaborecet
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 teáskanál torma
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 0.25 teáskanál fokhagymapor
  • 0.25 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Tegyük légmentesen zárt edénybe vagy üvegbe a szószt, hűtőben egy hétig eláll.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon