Félórás fűszeres almamártás - Sült húsok mellé is remekül illik
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Az almamártás a fanyar zamata miatt remekül passzol sült húsok mellé, hidegen és melegen fogyasztva is finom.
Az egyszerűen készülő almamártást sültekkel érdemes kínálni, nagyon különleges, mégis tökéletes lesz az ízharmónia. Natúr és zsírosabb sültekhez is tökéletesen passzol.
A zamatos szósz elkészítése nagyon egyszerű, az benne a legjobb, hogy készülhet gáztűzhelyen, de mikróban is összedobható. Ha mikróban készülne, a gyümölcsöt fel kell kockázni, majd egy olyan tálba tenni, amely a mikróban is használható. A kiválasztott fűsszerrel egybe kell forgatni az almát, majd 4-5 percig melegíteni kell. A megpuhult gyümölcsöt villával pépesre kell törni és már fogyasztható is - igaz, így készítve nem lesz olyan selymes az állaga. Bátran ízesítsd a szószt, sokféle fűszer jól áll neki.
Almamártás
Hozzávalók 1 adaghoz
- 5 darab alma
- 1 csipet fahéj vagy római kömény
- 2 teáskanál cukor
Elkészítés:
Kockázzuk fel a megmosott almát, tegyük lábasba, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Fűszerezzük római köménnyel vagy fahéjjal. Fedővel lefedve főzzük közepes lángon addig, amíg az alma szétfő.
A gyümölcsöt törjük össze villával. Kisebb láng felett főzzük további 4-5 percig, egy kis vizet is öntsünk hozzá (csak annyit, amennyitől folyékony állagú lesz). Ha kész, cukorral ízesítsük.
Fotó: Getty Images