
Félórás fűszeres almamártás - Sült húsok mellé is remekül illik

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Zöldségekkel töltött, omlós csirkemell: így nem szárad ki a hús

Pihe-puha bögrés kakaós süti: igazi filléres finomság

A legfinomabb gyros nyomában: a körút street foodjait csekkoltuk

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek
Az almamártás a fanyar zamata miatt remekül passzol sült húsok mellé, hidegen és melegen fogyasztva is finom.
Az egyszerűen készülő almamártást sültekkel érdemes kínálni, nagyon különleges, mégis tökéletes lesz az ízharmónia. Natúr és zsírosabb sültekhez is tökéletesen passzol.
A zamatos szósz elkészítése nagyon egyszerű, az benne a legjobb, hogy készülhet gáztűzhelyen, de mikróban is összedobható. Ha mikróban készülne, a gyümölcsöt fel kell kockázni, majd egy olyan tálba tenni, amely a mikróban is használható. A kiválasztott fűsszerrel egybe kell forgatni az almát, majd 4-5 percig melegíteni kell. A megpuhult gyümölcsöt villával pépesre kell törni és már fogyasztható is - igaz, így készítve nem lesz olyan selymes az állaga. Bátran ízesítsd a szószt, sokféle fűszer jól áll neki.
Almamártás

Hozzávalók 1 adaghoz
- 5 darab alma
- 1 csipet fahéj vagy római kömény
- 2 teáskanál cukor
Elkészítés:
Kockázzuk fel a megmosott almát, tegyük lábasba, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Fűszerezzük római köménnyel vagy fahéjjal. Fedővel lefedve főzzük közepes lángon addig, amíg az alma szétfő.
A gyümölcsöt törjük össze villával. Kisebb láng felett főzzük további 4-5 percig, egy kis vizet is öntsünk hozzá (csak annyit, amennyitől folyékony állagú lesz). Ha kész, cukorral ízesítsük.
Fotó: Getty Images