Pillanatok alatt elkészül az almás energiagolyó: fahéjjal meghintve kínáld
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Sütés nélkül készül az almás energiagolyó, a finomság jól zárható dobozban 5 napig is eláll a hűtőben.
Édesszájúak figyelem! Ha máris hiányzik az ünnepi desszertkánaán, de egyszerű és picit egészségesebb finomságra vágysz, akkor ez az almás energiagolyó a neked való.
A mennyei almás golyó pillanatok alatt elkészül, a kellemesen édes zamatról a datolya gondoskodik. Érdemes nagyobb adagban készíteni, mivel hűtőben, jól zárható dobozban 5 napig eláll, így sokáig élvezheted a nasit. A finomság alma helyett más gyümölccsel is készülhet, ha pedig vegán verzióban készítenéd el, vaj helyett használj mandulavajat.
Almás energiagolyó
Hozzávalók 12 darabhoz
- 50 g zabpehely
- 50 g magozott datolya
- 50 g darált mandula
- 3 evőkanál vaj
- 30 g szárított almakarika
- 1 darab alma
- 0.5 tk fahéj (+ a szóráshoz)
- 15 g dió
Elkészítés:
A zabpelyhet, datolyát, mandulát, vajat, fahéjt, szárított almakarikákat helyezzük aprítógépbe. Az almát (héjával együtt) reszeljük le, tegyük a gépbe, és dolgozzuk egybe az alapanyagokat.
A masszából formázzunk tetszőleges méretű golyókat, forgassuk őket durvára vágott dióba. Helyezzük tálcára, majd fahéjjal szórjuk meg, tegyük a hűtőbe fogyasztásig.
Fotó: Getty Images