![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A tökéletes almás rétes csak a jó technikán múlik – Erre figyelj a sütésnél
![almásrétes](https://kep.index.hu/1/0/3541/35413/354131/35413125_2709209_f8ae2a3ffaf083c6172321f08f9d6986_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nincs is jobb, mint egy szelet forró almás rétes egy pohár meleg tej vagy kakaó mellé.
Almás pitét sütni a nagymamák kiváltsága, mindenkinek megvan a saját titkos receptje. Az almás rétes is nagy kedvenc, ez most az a változat, amit először osztrák éttermekben ettem, de később már itthon is.
A töltelékben itt is lehetnek eltérések, van, aki nagyobb darabokban hagyja az almát, van, aki kisebbekben, van aki megpárolja sütés előtt, van, aki nem, és természetesen a mazsola is megosztó kérdés. Ami fontos, hogy úgy töltsd meg, hogy a tészta közepére halmozd fel az összes tölteléket, úgy tekerd fel.
Almás rétes
![almásrétes2](https://kep.index.hu/1/0/3541/35413/354131/35413135_e347d8d5cd1e58675ade4ec9c0cefa85_wm.jpg)
Hozzávalók 5 adaghoz
Tészta
- 110 gramm vaj
- 140 gramm liszt
- 0.5 teáskanál só
- 60 milliliter hideg víz
- 1 darab tojássárgája
Töltelék
- 3 darab alma
- 2.5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 30 gramm mazsola
- 30 gramm dió vagy mogyoró
- 0.5 teáskanál fahéj
- 3 teáskanál vaj
Tetejére
- 2 teáskanál hideg víz
- 2 darab tojás
- tetejére porcukor
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Morzsoljuk bele a vajat. Egy másik tálban keverjük össze a tojássárgáját a vízzel. Öntsük a lisztes keverékhez, majd egy villával keverjük össze. Addig dagasszuk a kezünkkel a tésztát, amíg puha nem lesz, majd formázzunk belőle labdát. Ha nagyon meleg van a konyhában, akkor egy folpackba téve a mélyhűtőben is tárolhatjuk, amíg fel nem használjuk, egyébként nincs rá szükség.
Készítsük el a tölteléket. Az almákat vágjuk fel vékony szeletekre, a diót aprítsuk össze. A vajon kívül a töltelék összes hozzávalóját tegyük egy tálba, jól nyomkodjuk össze. A tölteléket érdemes egy nappal a sütemény készítése előtt megcsinálni és hűtőben tárolni.
Állítsük össze a rétest. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, vékonyan szórjuk meg liszttel. Tegyük bele a tésztát, szórjuk meg vékonyan liszttel, majd fektessünk rá egy másik sütőpapírt. Nyújtsuk ki a tésztát téglalap formájúra. Ha ragad, szórjunk rá lisztet, ha túl hideg, várjunk vele még egy keveset. Tegyük bele a tölteléket úgy, hogy a közepére halmozzuk fel, mint egy hegyet. Tegyünk a tetejére vajat. Óvatosan, a sütőpapír segítségével kezdjük feltekerni a tésztát, majd a végeket is bugyoláljuk be.
Egy kis tálban verjük fel a tojást a hideg vízzel, majd kenjük meg vele a tésztát. Egy villával oszlassuk szét rajta egyenletesen.
Süssük 30 percig. Még forrón szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!