
Fűszeres almás sajttorta: sütés nélkül készül a csodás édesség

Cikkek


Így főzd a húsvéti sonkát, hogy omlós és szaftos legyen: a főzővízbe fűszerek is kerülnek

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Selymes, házi tojáslikőr: a legfinomabb vendégváró

10 pompás sós vendégváró a húsvéti asztalra: pogácsa, sajtos rúd és társaik

Sajttal és sonkával töltött, omlósra sült karaj: hidegtálra is tökéletes

Álomszép húsvéti répás muffin: rögtön dupla adaggal keverd be

Tavaszi majonézes krumplisaláta: ropogós bacon teszi izgalmassá
A sajttorta egyszerű desszert, szezonális kedvencekkel érdemes készíteni, nyáron málnával, télen almával vagy körtével.
A sajttortát még ananásszal is ki lehet próbálni, de a kekszalappal is érdemes játszani, erre pedig több lehetőséged is van. Szerezd be kedvenc kekszedet, csokisat, karamellásat, kókuszosat, fahéjasat vagy gyömbéreset, aprítógépben daráld morzsaállagúra. A kekszmorzsát érdemes fűszerezni is, a legegyszerűbb választás a fahéj, főleg az alma miatt, de mézeskalács-fűszerkeverékkel is feldobhatod.
A töltelék is sok lehetőséget rejt magában, ha szeretnéd, rumaromával is gazdagíthatod, vagy néhány kanál brandyvel. Ha alkohol mellett döntesz, akkor az italt forrald fel az almaszeletekkel együtt, majd vedd ki a gyümölcsöt, csepegtesd le és helyezd a sajttorta tetejére. A sütés nélküli desszert mellé kínálj karamellöntetet, úgy még finomabb édességet adhatsz ki a kezeid közül.
Almás sajttorta

Hozzávalók 8 szelethez
Az alaphoz:
- vaj a forma kikenéséhez
- 100 g vaj (olvasztva)
- 250 g keksz (csokis, karamellás vagy gyömbéres)
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
A krémhez:
- 600 g natúr krémsajt
- 300 g ricotta
- 2 csomag vaníliás cukor
- 150 g porcukor
A tetejére:
- 4 darab alma
- 1 darab citrom
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tortaformát (23 cm) vajazzuk ki.
A választott kekszet aprítógépben törjük morzsaállagúra, utána forgassuk egybe az olvasztott vajat, fahéjat és a gyömbért a kekszmorzsával.
A kekszalapot simítsuk a tortaformába, majd helyezzük hűtőbe 30 percre.
A natúr krémsajtot a ricottával, vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük alaposan egybe, majd a kikevert krémet kenjük a kekszalapra és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Az almát pucoljuk meg, vágjuk egyforma vékony szeletekre és forgassuk meg a citrom facsart levében.
Az almaszeleteket helyezzük a torta tetejére, szórjuk meg fahéjjal.
Fotó: Getty Images