Sós karamellás, csokichipses süti – Ha így készítik, függőséget okoz

csokicsipszes sós karamellás keksz
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A sós karamellát nem is olyan régen fedezte fel a szélesebb közönség, és kisebb idegenkedésektől eltekintve nagy sikert aratott.

A kekszek, főleg az otthon készült változatok, igazi jolly jokerek. Hamar elkészülnek, sokáig elállnak és tetszés szerint variálhatóak benne az alapanyagok. Lehet teljesen egészségesre készíteni, zabpehellyel, cukormentesen, de hedonistán is, csokival, nutellával vagy bármilyen édes, ragacsos hozzávalóval.

Ez pont egy ilyen lesz, de nem elég a csoki, ebbe a sütibe sós karamella is kerül. A sós karamella mára olyan népszerű lett, hogy az egyik legismertebb túrós desszerteket gyártó cég is felvette a termékpalettájára az ezzel készült édességet. Akármennyire is hihetetlenül hangzik, nem nagy ördöngösség az elkészítése sem, de ha erre nem lenne időnk, meg is vásárolhatjuk készen a szószt. 

Sós karamellás süti

csokicsipszes sós karamellás keksz recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 250 gramm liszt
  • 170 gramm vaj
  • 200 gramm nádcukor
  • 1 darab tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál
  • 220 gramm csokichips (étcsokis)
  • 4 evőkanál sóskaramella-szósz
Recept idők

Elkészítés:

Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. 

Egy másik tálban habosítsuk fel a vajat, majd keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és ezzel keverjük tovább. Használjunk robotgépet, úgy lesz igazán jó az eredmény. Folyamatosan keverve adjuk hozzá a tojást, a sóskaramella-öntetet, majd a lisztes keveréket is öntsük bele. Amikor összeállt a tészta, a csokichipseket is keverjük bele. 

Hűtőben pihentessük a tésztát egy órát. 

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, erre tegyük a tésztát úgy, hogy kis golyókat formálunk belőle. A golyók között legyen annyi távolság, hogyha lelapulnak sütés közben, ne érjenek össze. Figyeljük sütés közben, mert nagyon hamar megégnek, akkor jók, ha először puhák, de később, ahogy száradnak megkeményednek egy kicsit.

Ha kihűltek, lezárt fémdobozban tároljuk őket, akkor sokáig elállnak.
 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük