Selymes, édeskés almaszósz, amely desszertek és húsok mellé is kiváló

almaszósz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az első dolog, ami az almaszószról eszembe jut, az Halász Judit azonos című dala, amelyet a gyerekeimnek is énekeltem, amikor még kicsik voltak.

Az alma a hozzátáplálás első gyümölcse. A gyümölcsöt egy speciális reszelő segítségével kell pürésíteni, majd a gyerekeknek adni. Ilyenkor az alma nyers marad, csak az állaga változik meg. Almát ráadásul mindig lehet kapni, nagyon egészséges és tele van vitaminnal. 

Sok mindenhez illik

Az almaszószt nem olyan rég fedeztem fel, illetve fedeztem fel újra, egy boltban láttam meg. Vettem belőle, és egy ültő helyemben bekanalaztam. Az almaszósz isteni finom császármorzsa mellé vagy piskótákhoz, de aki szereti az édes-sós párosítást, húsokhoz is eheti. Ínyenceknek érdemes saláták és köretek mellé is ezt kínálni.

Olyan almából érdemes készíteni, például jonatánból vagy goldenből, amely főzve is ízletes. 

Almaszósz

almaszósz kicsi

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab alma
  • 5 deciliter víz
  • 1 kávéskanál citrom leve
  • ízlés szerint fahéj
  • 1 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mossuk meg, hámozzuk, magozzuk ki, és vágjuk fel egyenlő darabokra. Tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön, lefedve addig főzzük, míg meg nem puhul. Botmixerrel pürésítsük, majd adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, egy csepp citromot, keverjük össze, és már kész is van. Ha valaki darabosabban szereti, akkor ne turmixolja le teljesen. Frissen a legfinomabb, de hűtőben, üvegbe téve néhány napig eltartható.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük