
Selymes, édeskés almaszósz, amely desszertek és húsok mellé is kiváló

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

8 szuper muffinrecept, amit a legkisebbek is elkészíthetnek és díszíthetnek
Az első dolog, ami az almaszószról eszembe jut, az Halász Judit azonos című dala, amelyet a gyerekeimnek is énekeltem, amikor még kicsik voltak.
Az alma a hozzátáplálás első gyümölcse. A gyümölcsöt egy speciális reszelő segítségével kell pürésíteni, majd a gyerekeknek adni. Ilyenkor az alma nyers marad, csak az állaga változik meg. Almát ráadásul mindig lehet kapni, nagyon egészséges és tele van vitaminnal.
Sok mindenhez illik
Az almaszószt nem olyan rég fedeztem fel, illetve fedeztem fel újra, egy boltban láttam meg. Vettem belőle, és egy ültő helyemben bekanalaztam. Az almaszósz isteni finom császármorzsa mellé vagy piskótákhoz, de aki szereti az édes-sós párosítást, húsokhoz is eheti. Ínyenceknek érdemes saláták és köretek mellé is ezt kínálni.
Olyan almából érdemes készíteni, például jonatánból vagy goldenből, amely főzve is ízletes.
Almaszósz

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab alma
- 5 deciliter víz
- 1 kávéskanál citrom leve
- ízlés szerint fahéj
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
Az almákat mossuk meg, hámozzuk, magozzuk ki, és vágjuk fel egyenlő darabokra. Tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön, lefedve addig főzzük, míg meg nem puhul. Botmixerrel pürésítsük, majd adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, egy csepp citromot, keverjük össze, és már kész is van. Ha valaki darabosabban szereti, akkor ne turmixolja le teljesen. Frissen a legfinomabb, de hűtőben, üvegbe téve néhány napig eltartható.
Fotó: Getty Images