Lisztmentes banánpalacsinta: ebbe használd fel az érett gyümölcsöt
Már reggelire is pillanatok alatt összedobhatod ezt a gluténmentes banános palacsintát.
Ha már eleged van az unalmas zabkásából, akkor próbáld ki a zabpalacsintát, amit a gyerekek is garantáltan imádni fognak. Tojás helyett banán tartja össze a tésztát, így ha még nem volt rá alkalmad, akkor most feltétlenül próbáld ki ezt a módszert. Ráadásul a sütést olaj – és szagok – nélkül is meg tudod oldani, ha egy jó minőségű tapadásmentes serpenyőt és szilikonspatulát használsz a forgatáshoz.
Az öntetet illetően engedd szárnyalni a fantáziádat! Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből készíthetsz szószt, de ezzel a selymes, házi csokipudinggal is isteni lesz az összhang.
A palacsintához a hozzávalókat egy aprítógépben vagy turmixgépben turmixoljuk le. A tésztát adagoljuk az előmelegített serpenyőbe 8-10 cm átmérőjű korongokat formázva. Oldalanként 2-3 percig süssük, amíg szép aranybarna színt kapnak.
A gyümölcsszószhoz a hozzávalókat turmixoljuk le, és öntsük a tányérra porciózott palacsintákra.
Ha cukormentes opcióra vágyunk, akkor a gyümölcsöket aszalt datolyával vagy datolyapasztával édesítsük.
Fotó: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu